Korpás muffin, a tökéletes napindító: rostban nem lesz hiány

14
Nyomtatás
Korpas-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a muffin tökéletes reggelire, tízóraira vagy akár egész napos harapnivalónak: nagyon finom és egészséges is!

Ezt a muffint nagyon gyorsan elkészítheted, finom, rostban gazdag és egyszerű alapanyagok alkotják. Egy adag hosszú időre ellát egészséges harapnivalóval, így a rohanós napokon sem kell kihagynod a reggelit.

A liszt mellé nagy adag búzakorpa is kerül, amit lenmag, mazsola és tört dió tesz még tartalmasabbá. A muffin barna cukorral készül, amit szükség szerint más édesítőszerre is cserélhetsz. A muffin vegán, így sem tojás, sem pedig tejtermékek nem kerülnek bele.

Korpás muffin

Korpas-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 ek. lenmagliszt vagy őrölt lenmag + 3 ek. meleg víz
  • 200 g finomliszt
  • 60 g búzakorpa
  • 150 g barna cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 csipet
  • 250 ml szójaital
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 1 ek. friss citromlé
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 70 g mazsola
  • 50 g dió durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

A lenmaglisztet keverjük össze a meleg vízzel, és 5-10 percre tegyük félre, hogy kissé besűrűsödjön – ez lesz a lentojás, ami a tojást pótolja.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a búzakorpát, a cukrot, a sütőport és a sót.

Egy másik tálban keverjük össze az időközben elkészült lentojást, a szójaitalt, az olajat, a citromlevet és a vaníliakivonatot, majd dolgozzuk össze a lisztes alappal.

Keverjük bele a mazsolát és a diót, és kanalazzuk muffinpapírral bélelt muffinformákba. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.

A muffinokat hagyjuk 10 percig a formában hűlni, majd szedjük tányérra, és teljes kihűlés után fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon