Édes reggelik a hét minden napjára: főzés nélküli opciót is mutatunk
Ha a pirítós, szendvics vagy omlett mellett néha valami édessel indítanád a napot, akkor ezek között a tápláló és nagyon finom opciók között biztosan megtalálod a neked valót!
Ezt a muffint nagyon gyorsan elkészítheted, finom, rostban gazdag és egyszerű alapanyagok alkotják. Egy adag hosszú időre ellát egészséges harapnivalóval, így a rohanós napokon sem kell kihagynod a reggelit.
A liszt mellé nagy adag búzakorpa is kerül, amit lenmag, mazsola és tört dió tesz még tartalmasabbá. A muffin barna cukorral készül, amit szükség szerint más édesítőszerre is cserélhetsz. A muffin vegán, így sem tojás, sem pedig tejtermékek nem kerülnek bele.
A lenmaglisztet keverjük össze a meleg vízzel, és 5-10 percre tegyük félre, hogy kissé besűrűsödjön – ez lesz a lentojás, ami a tojást pótolja.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a búzakorpát, a cukrot, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban keverjük össze az időközben elkészült lentojást, a szójaitalt, az olajat, a citromlevet és a vaníliakivonatot, majd dolgozzuk össze a lisztes alappal.
Keverjük bele a mazsolát és a diót, és kanalazzuk muffinpapírral bélelt muffinformákba. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.
A muffinokat hagyjuk 10 percig a formában hűlni, majd szedjük tányérra, és teljes kihűlés után fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu