
Krémes nyári tésztasaláta kovászos uborkával - Hidegen a legfinomabb

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Ez a nyári tésztasaláta önálló, hűsítő fogásként is megállja a helyét, de egy kerti partin, grillezett húsok mellé kínálva sem fogtok vele mellélőni.
Pár alapanyag és 15 perc kell csupán ehhez az isteni, hűsítő tésztasalátához. Míg a tészta elkészül, az uborkát, sajtot és zellert szépen összekészítjük, hogy az al dente-re főzött tésztánkkal egybeborítva, tejfölösen tálaljuk.
Ez a szuper recept nyári forró napokon a legjobb barátunk lesz, hiszen pillanatok alatt kész, ráadásul úgy a legfinomabb, ha jó hidegen tálaljuk.
Kovászos uborkás tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm kagylótészta
- 400 gramm kovászos uborka
- 150 gramm cheddar sajt
- 3 szál angol zeller
- 400 gramm tejföl (vagy joghurt)
- 1 nagy csokor friss kapor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, kevés olajjal összeforgatva hűlni hagyjuk.
A kovászos uborkát és a cheddar sajtot kis kockákra, az angol zellert pedig vékony szeletekre vágjuk, egy nagy tálba szórjuk.
Hozzáadjuk a kihűlt tésztát, a tejfölt és a finomra vágott kaprot. Sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Bejött ez a tésztasaláta? Akkor próbáld ki ezt a csirkés, felturbózott receptet is.
Fotó: Street Kitchen