Krémes nyári tésztasaláta kovászos uborkával - Hidegen a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a nyári tésztasaláta önálló, hűsítő fogásként is megállja a helyét, de egy kerti partin, grillezett húsok mellé kínálva sem fogtok vele mellélőni.
Pár alapanyag és 15 perc kell csupán ehhez az isteni, hűsítő tésztasalátához. Míg a tészta elkészül, az uborkát, sajtot és zellert szépen összekészítjük, hogy az al dente-re főzött tésztánkkal egybeborítva, tejfölösen tálaljuk.
Ez a szuper recept nyári forró napokon a legjobb barátunk lesz, hiszen pillanatok alatt kész, ráadásul úgy a legfinomabb, ha jó hidegen tálaljuk.
Kovászos uborkás tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm kagylótészta
- 400 gramm kovászos uborka
- 150 gramm cheddar sajt
- 3 szál angol zeller
- 400 gramm tejföl (vagy joghurt)
- 1 nagy csokor friss kapor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, kevés olajjal összeforgatva hűlni hagyjuk.
A kovászos uborkát és a cheddar sajtot kis kockákra, az angol zellert pedig vékony szeletekre vágjuk, egy nagy tálba szórjuk.
Hozzáadjuk a kihűlt tésztát, a tejfölt és a finomra vágott kaprot. Sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan átforgatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Bejött ez a tésztasaláta? Akkor próbáld ki ezt a csirkés, felturbózott receptet is.
Fotó: Street Kitchen