Krémes banánpuding: így használd fel az érett gyümölcsöt

6
Nyomtatás
Bananpuding-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a krémes banánpuding pohárdesszertként készül, és tökéletes opció arra az esetre, ha gyors nasira vágysz: csak 15 perc munka van vele!

Ha egy nagyon gyors és finom desszertre vágysz, ami egyszerű hozzávalókból készül, akkor ez a banánpuding jó választás lesz. Az alapja sima vaníliás puding, abba jön a lepürésített banán. Az extra selymes textúrához érdemes leturmixolni az elkészült krémet, és csak utána rétegezni poharakba, de ha nem zavarnak a kisebb-nagyobb banándarabok, ezt a lépést ki is hagyhahatod.

A desszert vegán, tej helyett szójaital, vaj helyett pedig növényi vajalternatíva kerül bele – ezt akár otthon is elkészítheted –, így növényi étrendbe is beillesztheted.

Krémes banánpuding

Bananpuding

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 db érett banán
  • 300 ml szójaital
  • 1 ek. cukor
  • 1.5 ek. vaníliás pudingpor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 ek. növényi vajalternatíva
  • 150 g édes keksz
  • 1 db banán a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat tegyük kisebb tálba, és villával pürésítsük le. Tegyük félre.

A pudingport mérjük kisebb edénybe, adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük csomómentesre a növényi itallal. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és állandó kevergetés mellett főzzünk belőle pudingot. Keverjük bele a vajalternatívát és a lepürésített banánt, majd botmixerrel dolgozzuk teljesen selymesre.

A kekszet zúzzuk darabosra, majd rétegezzük a krémmel két egyforma pohárba: a pohár aljára kerüljön a keksz fele, majd arra mehet a pudingnak is a fele. A díszítésre szánt banánt karikázzuk fel, és helyezzük a kekszrétegre a felét. Ismételjük meg a folyamatot a maradék hozzávalókkal.

A desszertet akár azonnal fogyaszthatjuk, de hűtőhidegen, 2-3 óra dermedés után is nagyon finom.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon