Szaftosak és finomak: 10 kedvenc tésztás receptünket mutatjuk
Az olasz, ázsiai és a hazai konyha legjobb tésztás ételei egy helyen. Kiadósak és finomak, ezeket a recepteket érdemes letesztelni.
Isteni, egyszerű és gyors brokkolis receptet keresel? Ez a tészta lesz a neked való, minimális munkával készül, de nagyon finom a végeredmény!
A tésztát ezúttal nem tejszín teszi krémessé, hanem alaplé, ebből készül a brokkolis szósz, amit chili, sok fokhagyma és citromhéj is feldob. Érdemes bele egy kevés parmezánt is keverni, de ha tejmentesen készítenéd el a receptet, el is hagyható, vagy sörélesztőpehellyel helyettesíthető.
A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, majd pároljuk teljesen puhára. Ezt párolóedényben is megtehetjük, de ha nincs ilyenünk, akkor egy kevés zsiradékon és egy pici vízzel, fedő alatt puhítsuk. Tegyük félre.
Közben a tésztát főzzük al dentére enyhén sós, lobogó vízben. A főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.
A hagymákat tisztítsuk meg, mindkettőt vágjuk finomra.
Az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a vöröshagymát. Dinszteljük 4-5 percig, míg áttetsző lesz, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit. 1 perc múlva keverjük hozzá a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével.
Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük, a puha brokkolit törjük minél kisebb darabokra egy villa vagy fakanál segítségével, míg szinte egészen elvegyül a szószban.
Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a citromhéjat és a parmezánt, majd gyöngyözve főzzük még nagyjából 10 percig, míg a folyadék a felére nem csökken, a szósz be nem sűrűsödik. Ha nem elég krémes, botmixerrel is pürésíthetjük. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Forgassuk bele a kifőtt tésztát is, ha szeretnénk, a főzővizével tegyük krémesebbé, de olívaolajat is adhatunk hozzá.
Rögtön tálaljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu