
Világbajnok cukkinis tészta egyszerűen: egy edényben készül minden

A hihetetlen krémes cukkinis tésztában a joghurt és a sajt gondoskodik a szuper textúráról, az ízében pedig a fokhagyma dominál.
A szerethető nyári fogás egyszerűen és gyorsan az asztalra kerül. A készítés közben érdemes kóstolni, így folyamatosan alakíthatod az étel ízvilágát. Persze azért csak óvatosan, mert egykettőre azt fogod észrevenni, hogy megcsappant az étel mennyisége a fazékban. Ez a tésztás fogás annyira finom, hogy szó szerint eteti magát!
Milyen fűszert érdemes használni?
A cukkini semleges zamatú, bátran párosítható különböző fűszerekkel. Én most fokhagymát használtam, de oregánó és bazsalikom is elfér benne. Sajtból én most a jó öreg trappistát választottam, de ha igazán fantasztikusan szeretnéd tálalni, akkor parmezán vagy pecorino romano sajttal dolgozz. A cukkinis tésztának a citrom is jól áll, tálalásnál reszelt citromhéjjal is feldobhatod.
-
2023-09-19 08:52:01
-
2023-09-17 07:52:02
-
2023-09-14 09:36:01
Krémes cukkinis tészta

Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 300 g tészta
- 4 darab cukkini (közepes méretű)
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 450 g görög joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
Tálalás:
- fenyőmag ízlés szerint (opcionális)
- reszelt sajt ízlés szerint (opcionális)
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 2-3 merőkanálnyit tegyünk félre.
A megtisztított cukkinit reszeljük le.
Egy kevés olajat hevítsünk egy magas falú serpenyőben vagy edényben, majd dobjuk rá a finomra aprított vöröshagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután a zúzott fokhagymát is keverjük hozzá, majd 20-30 másodperc múlva a reszelt cukkinit is. A cukkinit fűszerezzük sóval és borssal, adjuk hozzá a tészta mentett levét vagy vizet, és gyakran kevergetve főzzük 8-10 percig. Forgassuk hozzá a joghurtot, és főzzük még 3-4 percig. Ezután a reszelt sajtot és a főtt tésztát is keverjük bele.
Az elkészült ételt még melegen tálaljuk fenyőmaggal és reszelt sajttal megszórva.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!