Gyors, tormás sonkatekercs: sokkal finomabb, mint a bolti
A házilag készített változatba biztos, hogy kevesebb tartósítószer és ízfokozó kerül.
Kaszinótojás, sonkatekercs és valamilyen majonézes saláta: ezek nélkül a 80-as években elképzelhetetlenek voltak a házibulik, családi vagy baráti összejövetelek. A vendégváró népszerűsége pedig azóta is töretlen.
A kaszinó- vagy töltött tojást szinte minden országban más névvel illetik, de mindig keményre főtt tojás az alapja. A töltelék rendkívül változatos lehet: a legegyszerűbb, ha a tojássárgát majozézzel és vajjal krémesíted. Dúsíthatod még sonkakockákkal vagy akár különféle zöldségekkel is.
Ha teheted, készíts mellé franciasalátát is!
A tojásokat főzzük meg forrástól számítva 10 perc alatt a szokásos módon, majd várjuk meg, míg kihűlnek. Hámozzuk meg, és vágjuk félbe hosszában. Egy kiskanállal óvatosan távolítsuk el a tojások sárgáját, és villával törjük össze.
Egy tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a puha vajat, a sót és borsot, és adjuk hozzá a tojássárgát. Kóstoljuk meg, ha szükséges, dobjunk még hozzá fűszert.
Töltsük meg a tojásokat a töltelékkel, kiskanállal vagy habzsákkal is díszíthetjük. Szórjuk meg a töltött tojások tetejét friss petrezselyemmel és pirospaprikával.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu