Brokkolival és füstölt sajttal töltött rántott karaj: fenséges hétvégi ebéd
A rántott hús finom, a töltött változat pedig még jobb. Mutatunk egy fenséges receptet, melyben brokkoli és kétféle sajt gondoskodik a tökéletes ízélményről.
Alakbarát recept, mely salátával kínálva mindenkit levesz a lábáról. A gusztusos és ízletes töltött csirkemell ínycsiklandó finomság, mely egyszerűen készül, kezdőknek is sikerülni fog.
Sonka, gomba, lila hagyma, kaliforniai paprika és még rengetegféle extra alapanyag kerülhet a finom töltelékbe. A fűszerezésével is érdemes kísérletezni, mediterrán vagy pikánsabb ízesítők is mehetnek a krémsajtba.
A krémsajtot mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát és a túrót.
A csirkemellet oldalról vágjuk be úgy, hogy ki tudjuk nyitni, így könnyedén meg tudjuk kenni a krémsajtos töltelékkel. Miután a melleket megkentük, összetűzhetjük fogvájóval, ha szükségesnek érezzük.
A húst grillserpenyőben is készre süthetjük, de sokkal egyszerűbb sütőben elkészíteni.
A töltött melleket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg egy kevés olajjal, majd szórjunk rá sót és borsot. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre. A húst félidőnél fordítsuk meg.
Ha rendelkezünk forró levegős géppel, akkor abban is elkészíthetjük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu