Szaftos, krémsajttal töltött csirkemell: leheletnyi olajjal pirul

4
Nyomtatás
Krémsajttal töltött csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Serpenyőben, sütőben és forró levegős gépben is összedobható az egészséges töltött csirkemell. Ezt a receptet csak szeretni lehet!

Alakbarát recept, mely salátával kínálva mindenkit levesz a lábáról. A gusztusos és ízletes töltött csirkemell ínycsiklandó finomság, mely egyszerűen készül, kezdőknek is sikerülni fog.

Játssz a töltelékkel!

Sonka, gomba, lila hagyma, kaliforniai paprika és még rengetegféle extra alapanyag kerülhet a finom töltelékbe. A fűszerezésével is érdemes kísérletezni, mediterrán vagy pikánsabb ízesítők is mehetnek a krémsajtba.

Krémsajttal töltött csirkemell

Krémsajttal töltött csirkemell ct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 20 dkg krémsajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 evőkanál túró
  • 4 darab csirkemell
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát és a túrót.

A csirkemellet oldalról vágjuk be úgy, hogy ki tudjuk nyitni, így könnyedén meg tudjuk kenni a krémsajtos töltelékkel. Miután a melleket megkentük, összetűzhetjük fogvájóval, ha szükségesnek érezzük.

A húst grillserpenyőben is készre süthetjük, de sokkal egyszerűbb sütőben elkészíteni.

A töltött melleket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg egy kevés olajjal, majd szórjunk rá sót és borsot. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre. A húst félidőnél fordítsuk meg.

Ha rendelkezünk forró levegős géppel, akkor abban is elkészíthetjük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon