Brokkolival és füstölt sajttal töltött rántott karaj: fenséges hétvégi ebéd

trhcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott hús finom, a töltött változat pedig még jobb. Mutatunk egy fenséges receptet, melyben brokkoli és kétféle sajt gondoskodik a tökéletes ízélményről.

Bár a bő olajban sült ételek nem túl egészségesek, ennek ellenére szinte mindenki imádja a rántott fogásokat. A legnagyobb kedvenc a rántott hús, mely készülhet hagyományosan, vagy izgalmasabb ruhában, és persze töltve is érdemes kipróbálni.

Ha hétvége, akkor bizony rántott hús. Ha nálatok is ez az étel a vasárnapi befutó, akkor érdemes kísérletezni és minél több változatban kipróbálni. Én most a töltött verzió mellett tettem le a voksomat. A hús a kedvenc zöldségemmel, brokkolival és kétféle sajttal lett megtöltve. A látványos finomságra nincsenek szavak, tényleg nagyon-nagyon finom, érdemes elkészíteni a családnak.

Tipp a hús előkészítéséhez

Hogy szép nagy szeleteket tudj megtölteni, érdemes a húst pillangóvágással előkészíteni. De az is jó, ha a vastagabb szeleteket szép vékonyra klopfolod, majd roládformában feltekered.

Mi legyen a sorsa a maradék tölteléknek?

Ha esetleg maradna a töltelékből, ne ess pánikba, fel tudod még használni! Formázz belőle golflabda méretű golyókat, forgasd zsemlemorzsába, és süsd aranybarnára. Vagy töltsd gombakalapokba, de csirkecomb bőre alá is teheted töltelékként.

Brokkolival és füstölt sajttal töltött rántott karaj

trhct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej brokkoli
  • só és bors ízlés szerint
  • 40 dkg füstölt sajt
  • 3 evőkanál natúr sajtkrém
  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Először a tölteléket készítsük el. A brokkolit szedjük rózsáira, majd dobjuk lobogó vízbe, és főzzük 2-3 percig. A kész brokkolit tegyük jeges vízbe, majd csepegtessük le, vágjuk nagyon apróra.

A brokkolihoz adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt sajtot, sajtkrémet. Keverjük össze az alapanyagokat. A tölteléket alufóliával lefedve 1 napig tárolhatjuk hűtőben.

A karajszeleteket klopfoljuk ki vékonyra, majd sózzuk le és tegyük hűtőbe, hogy a só átjárja. A lesózott húsnak 30 perc is elég, de 1 napot is tárolhatjuk így a hűtőben.

A karajszeleteket kenjük meg a töltelékkel, majd csomagoljuk be, ha szükséges, hústűvel rögzítsük a töltött húst.

A töltött karajt a szokásos módon panírozzuk be. Először forgassuk meg lisztben, utána felvert tojásban, majd jöhet a zsemlemorzsa.

A bepanírozott húst bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük