
Selymes krémsajt csípős jalapeno paprikába töltve – Baconbe tekerve lesz tökéletes

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós csicseriborsós laposkenyér: alig valamiből készül

Retró, sós, édes és töltött kiflik egy helyen: mindenki megtalálja a kedvére valót

Édesburgonyás-narancsos kuglóf: szaftos, rostban gazdag desszert

Fokhagymás-sajtos gombafejek: sütőben pirulnak ropogósra

Magyaros krumplileves húsgombóccal: ebből biztos a repeta
Aki kicsit különlegesebb előételre vágyik, próbálja ki a krémsajttal töltött jalapeno paprikát - egyszerre fogja érezni a selymes és a méregerős ízt.
Imádom az előételeket, a legtöbbször jóllakom velük, de ezt igazából nem is bánom. Ezeből is a különlegesebbeket kedvelem, de nem feltétlenül azokat, amelyeknek bonyolult és időigényes az elkészítése. Ami csípős, az pedig extrán jöhet, és mi lenne csípősebb, mint a jalapeno paprika?
Ez a zöldség annyira erős, hogy muszáj valamivel ellensúlyozni, például selymes krémsajttal. Létezik panírozott változata is, de ez a verzió annál sokkal hamarabb készen van, mert a töltött jalapenókat csak betekerjük baconbe és sütőben megsütjük. A bacon ropogni fog, a zsírja belecsöpög a krémsajtba, a paprika pedig épp eléggé csípős marad.
Krémsajttal töltött jalapeno baconbe tekerve

Hozzávalók 12 darabhoz
- 6 darab jalapeno paprika
- 200 gramm krémsajt
- 6 szelet bacon
Elkészítés:
A jalapeno paprikákat hosszában vágjuk ketté, a magokat kaparjuk ki. Érdemes kesztyűben dolgozni, mert a jalapeno méregerős. Töltsük meg őket gazdagon krémsajttal. A baconöket vágjuk hosszában félbe, és mindegyik töltött paprikát tekerjük be vele.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A paprikákat fektessük a sütőpapírra, és addig süssük, amíg a bacon ropogós nem lesz.
Fotó: Getty Images