Selymes krémsajt csípős jalapeno paprikába töltve – Baconbe tekerve lesz tökéletes

krémsajttal töltött jalapeno baconbe tekerve
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Aki kicsit különlegesebb előételre vágyik, próbálja ki a krémsajttal töltött jalapeno paprikát - egyszerre fogja érezni a selymes és a méregerős ízt.

Imádom az előételeket, a legtöbbször jóllakom velük, de ezt igazából nem is bánom. Ezeből is a különlegesebbeket kedvelem, de nem feltétlenül azokat, amelyeknek bonyolult és időigényes az elkészítése. Ami csípős, az pedig extrán jöhet, és mi lenne csípősebb, mint a jalapeno paprika?

Ez a zöldség annyira erős, hogy muszáj valamivel ellensúlyozni, például selymes krémsajttal. Létezik panírozott változata is, de ez a verzió annál sokkal hamarabb készen van, mert a töltött jalapenókat csak betekerjük baconbe és sütőben megsütjük. A bacon ropogni fog, a zsírja belecsöpög a krémsajtba, a paprika pedig épp eléggé csípős marad. 

Krémsajttal töltött jalapeno baconbe tekerve

krémsajttal töltött jalapeno baconbe tekerve recept

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 6 darab jalapeno paprika
  • 200 gramm krémsajt
  • 6 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

A jalapeno paprikákat hosszában vágjuk ketté, a magokat kaparjuk ki. Érdemes kesztyűben dolgozni, mert a jalapeno méregerős. Töltsük meg őket gazdagon krémsajttal. A baconöket vágjuk hosszában félbe, és mindegyik töltött paprikát tekerjük be vele. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A paprikákat fektessük a sütőpapírra, és addig süssük, amíg a bacon ropogós nem lesz.  

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük