Tartalmas krumplis tészta felturbózva: pirított baconkockák is kerülnek bele
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A hagyományos kedvenc, más néven a gránátos kocka nem a megszokott módon készül, pirosra sült szalonnával dúsítva sokkal finomabb lesz.
A jó öreg krumplis tészta szerény finomság, amit hűvösebb időben különösen jólesik elkészíteni, na meg akkor, ha épp spórolós napok elé néz az ember. A krumplis tészta akkor tökéletes, ha jó szaftos, épp ezért érdemes szalonnával egybeforgatva elkészíteni.
Egyszerűsége ellenére a krumplis tészta sokféle módon tehető izgalmassá, köretként is lehet kínálni sült csirke mellé, de olaszosan is szervírozhatod. Ha mediterrán stílusban szeretnéd összedobni, akkor használj szélesmetéltet és sűrített paradicsomot is keverj a krumplihoz.
Az alábbi verzióhoz a szalonnát külön is le lehet pirítani, ha azonban nem szeretnél plusz mosogatnivaló serpenyőt, akkor a hagyma dinsztelése előtt pirítsd le, majd amikor ropogósra sült, add hozzá a hagymát, utána jöhet a pirospaprika és a krumpli.
Krumplis tészta felturbózva
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dekagramm krumpli
- 50 dekagramm fodros kockatészta
- 15 dekagramm húsos szalonna vagy bacon
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 darab vöröshagyma
- szükség szerint víz
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A megpucolt hagymát vágjuk finomra, kevés olajon dinszteljük üvegesre, utána szórjuk rá a pirospaprikát, majd a kockára vágott krumplit is forgassuk hozzá. 2-3 perc után öntsünk rá vizet (körülbelül annyit, amennyi ellepi, de vigyázzunk, ne csorduljon túl a víz), fűszerezzük sóval és borssal. Amikor a krumpli megpuhult, a szaft besűrűsödött, zárjuk el a lángot a fazék alatt.
A szalonnát kockázzuk fel, majd saját zsírján (ha szükséges, kevés olajat alá lehet önteni) süssük pirosra.
A kifőtt tésztát keverjük össze a krumplival és a szalonnakockákkal. Az elkészült étel mellé kínáljunk savanyút.
Fotó: Getty Images