Tartalmas krumplisaláta tonhallal: citromos-petrezselymes öntet borítja

16
Nyomtatás
tonhalas-krumplisalata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Laktató, mégsem nehezíti el a gyomrodat ez a krumplisaláta, ugyanis zsíros majonéz helyett citromos dresszing öleli körül.

Ha szereted a majonézes krumplisalátát, készítsd el ezt a nyári változatát citromos dresszinggel és tonhallal. Érdemes újburgonyával dolgozni, de ha esetleg nem kapsz, akkor is próbálj kisebb darabokat választani.

Az alapot bátran gazdagíthatod: a tonhal és a hagyma mellett kerülhet bele friss zöldborsó, zöldbab, fehérbab is, nyugodtan alakítsd saját ízlésed szerint.

A dresszing nagyon könnyed és nyárias: citromlé, olívaolaj és petrezselyem alkotja, de hogy picit pikáns is legyen, mustár és kapribogyó is feldobja. Valódi ízbomba lesz ez a krumplisaláta, mindenképp adj neki egy esélyt a majonézes változatok mellett

Krumplisaláta tonhallal

tonhalas-krumplisalata2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli (kisebbek)
  • 200 g tonhal (olajban eltett)
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ek. kapribogyó
  • 3 ek. citromlé
  • 1 ek. reszelt citromhéj
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 3 ek. aprított petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mossuk meg, ha szükséges, pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A méretüktől függően félbe vagy négybe.

Forrósítsunk bő, enyhén sós vizet a krumplinak. Mikor forr, adjuk hozzá a burgonyát, majd kb. 15 percig főzzük, míg egy villa könnyen bele nem megy. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel. Tegyük egy salátástálba.

A tonhalat csöpögtessük le, a lila hagymát hámozzuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a krumplihoz.

A kapribogyót vágjuk finomra, majd keverjük össze a citromlével, -héjjal, olívaolajjal, mustárral és petrezselyemmel. 

Borítsuk a dresszinget a krumplis alapra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon