Villámgyors, zöldfűszeres tonhalfasírt: könnyű saláta mellé tökéletes választás
Ha van otthon tonhalkonzerved, dobd össze ezt az egyszerű fasírtot, nem kell hozzá sok minden, de isteni lesz.
Ha szereted a majonézes krumplisalátát, készítsd el ezt a nyári változatát citromos dresszinggel és tonhallal. Érdemes újburgonyával dolgozni, de ha esetleg nem kapsz, akkor is próbálj kisebb darabokat választani.
Az alapot bátran gazdagíthatod: a tonhal és a hagyma mellett kerülhet bele friss zöldborsó, zöldbab, fehérbab is, nyugodtan alakítsd saját ízlésed szerint.
A dresszing nagyon könnyed és nyárias: citromlé, olívaolaj és petrezselyem alkotja, de hogy picit pikáns is legyen, mustár és kapribogyó is feldobja. Valódi ízbomba lesz ez a krumplisaláta, mindenképp adj neki egy esélyt a majonézes változatok mellett.
A krumplit alaposan mossuk meg, ha szükséges, pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A méretüktől függően félbe vagy négybe.
Forrósítsunk bő, enyhén sós vizet a krumplinak. Mikor forr, adjuk hozzá a burgonyát, majd kb. 15 percig főzzük, míg egy villa könnyen bele nem megy. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel. Tegyük egy salátástálba.
A tonhalat csöpögtessük le, a lila hagymát hámozzuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a krumplihoz.
A kapribogyót vágjuk finomra, majd keverjük össze a citromlével, -héjjal, olívaolajjal, mustárral és petrezselyemmel.
Borítsuk a dresszinget a krumplis alapra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu