
Könnyed, de laktató kukoricás babsaláta: friss lime-lé koronázza meg

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors, mutatós nyári tekercs: friss zöldségekkel és mogyorószósszal

Nyári málnás tejfölös-kekszes szelet: sütés nélküli krémes desszert

Krémes spenót buggyantott tojással: fél órán belül tálalhatod

Őrülten finom epres kevert sütemény: ebből biztos a repeta

Sült zöldségek ropogós tésztán: a szezon legjobb pizzája
Ha valamilyen gyors, de tartalmas ebédre vágysz, készíts babsalátát, minél többféle zöldséggel gazdagítod, annál finomabb lesz.
Bár nagyon laktató a mexikói ízvilágú babsaláta, a sok friss zöldségnek köszönhetően nem nehezíti el a gyomrodat a nagy melegben sem. A bab mellé kukorica, avokádó, paradicsom, lilahagyma és jalapeno kerül - utóbbi elhagyható -, az üde és könnyed összhatásért pedig a koriander és a lime felelős.
Annyira tartalmas ez a babsaláta, hogy ebédként is megállja a helyét, ha főételként kínálnád, négy, köretként hat főnek elegendő. A zöldségek előkészítésén kívül semmi dolgod nem lesz vele, csak mindent össze kell keverni, ízesíteni, majd a hűtőbe tenni. Mindenképpen töltsön a hidegben legalább fél órát a saláta, de túl sokáig sem érdemes pihentetni, mert pépes lesz az avokádó.
Kukoricás babsaláta

Hozzávalók 6 személyre
- 400 gramm fekete bab (konzerv)
- 400 gramm kukorica (konzerv)
- 1 nagy darab paradicsom
- 1 darab avokádó
- 1 darab jalapeno
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 csokor koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál lime-lé
- 1 evőkanál növényi olaj (semleges ízű)
- 0.5 teáskanál római kömény
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A babkonzervről öntsük le a folyadékot, öblítsük át, csöpögtessük le, majd tegyük egy nagy tálba. Járjunk el így a kukoricával is.
A paradicsomot mossuk meg, kockázzuk össze, az avokádónak kanalazzuk ki a húsát, vágjuk kockákra, a jalapenónak szedjük ki a magjait és az ereit, majd vágjuk kisebb darabokra. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra, a koriandert aprítsuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. Adjuk mindent a babhoz és a kukoricához.
Öntsük le a zöldségeket a lime-lével és egy kevés olajjal, fűszerezzük római köménnyel, sóval, borssal ízlés szerint. Fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe 1 órára, majd jól behűtve kínáljuk.
Fotó: Getty Images