![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Olcsó és laktató kukoricás lepényke – Villámgyorsan összedobhatod
![kukoricás tócsni cover](https://kep.index.hu/1/0/3518/35186/351869/35186973_2692615_a5fe0f89c243526c072e79e64f68e338_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az egyszerű kukoricás lepényke igazi filléres étel, amit percek alatt összedobhatsz, mártogatóssal vagy friss saláta mellé kínálva tökéles ebéd vagy vacsora is lehet.
Apukám régebben gyakran készített kukoricás tócsnit, a reszelt burgonyához kukoricát, finomra aprított lilahagymát, kaliforniai paprikát, petrezselymet és pikáns fűszereket kevert. A kukoricával gazdagított burgonyaropogóst tejföllel és sajttal megszórva kínálta, elképesztően finom volt.
Egyik nap arra gondoltam, én is elkészítem ezt az egyszerű harapnivalót, de nem volt kedvem burgonyát reszelni, ezért lisztből sűrű masszát kevertem, ebbe került a kukorica, majd serpenyőben megsütöttem a kis lepényeket valamivel vastagabbra, mint ahogy a tócsnit szokták.
A lepényke tésztája bátran gazdagítható, ízlés kérdése, mivel dobod fel, a kukorica mellé kerülhet kaliforniai paprika is, ha szereted a csípős aromákat, akkor pedig jalapenóval vagy hegyes-erőssel gazdagítsd. Az így készült harapnivaló hűtőben három napig simán eláll, fogyasztás előtt érdemes mikróban megmelegíteni, saláták vagy mártogatós mellé kínálva tökéletes lesz.
Ha pedig más zöldségből szeretnél tócsnit készíteni, ez a spenótos nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Ha az eredeti krumplisra vágysz, de egészségesebb változatban, akkor pedig ezt az édeskrumplisat süsd meg.
Kukoricás lepényke
![kukoricás tócsni recept ok](https://kep.index.hu/1/0/3518/35186/351869/35186987_3944ec4ca78d6bc937b47c3d56665e49_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 280 gramm liszt
- 350 gramm kukorica
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 marék petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olaj
- tej vagy víz
Elkészítés:
Szitáljuk tálba a lisztet és a sütőport, adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot, majd keverjünk ki sűrű, palacsintatésztához hasonló állagú masszát. Annyi vizet vagy tejet öntsünk a keverékhez, amennyi szükséges a megfelelő állag eléréséhez.
Ezután egy evőkanálnyi olajat is keverjünk a masszába, valamint a kukorica és a finomra vágott petrezselyem is mehet bele. Alapos keverés után kanalazzuk egy enyhén olajozott, forró serpenyőbe a masszát, nagyjából 2 evőkanálnyi adagokban. A kis lepények mindkét oldalát süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!