Laktató görög rakott tészta rengeteg hússal: másnap is isteni
Nagyon tartalmas ez a görög rakottas, csak szeretni lehet, a húsos ragu önmagában is megér egy misét.
A rakott tészta számtalan formában ismert, ám ez a variáció biztosan meglepő lesz számodra, ugyanis spagettivel készítjük el, amelyhez megmaradt sült húst is adunk.
És hogy tovább fokozzuk az izgalmakat, a sok sajtról, a gombáról és a fűszerekről sem feledkezhetünk meg, ha van otthon, érdemes feldobni citromborssal is. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul rendkívül laktató étel!
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A spagettit főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.
Amíg a tészta fő, tisztítsuk meg és szeleteljük fel a gombát. A pulykamellet szintén vágjuk fel kisebb darabokra.
A megfőtt spagettit szűrjük le, és tegyük bele egy 30x20 cm-es, kiolajozott tepsibe.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel a vajat magas lángon. A gombát dobjuk rá, mérsékeljük a lángot közepesre, és pároljuk meg. Keverjük hozzá a lisztet. Ezután fokozatosan adjuk hozzá az alaplevet és a fűszereket.
Forraljuk össze, majd gyakori keverés mellett főzzük kb. 2-3 percig, amíg besűrűsödik.
Vegyük alacsonyra a lángot, majd adjuk hozzá a tejszínt és a sajtot. Keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a pulykahúst is, forgassuk jól össze a szósszal, majd öntsük rá a spagettire.
Ezután ízlés szerint hintsük meg pirospaprikával is.
Fedjük le alufóliával, és előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Az utolsó 5 percre vegyük le róla a fóliát, hogy a tetején lévő sajt enyhén megpiruljon.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu