Thai brokkolikrémleves: üde, selymes és mesésen fűszeres

8
Nyomtatás
Thai-brokkolikremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A thai brokkolikrémleves sűrű kókusztejjel készül, és délkelet-ázsiai fűszerek egész sora kerül bele: igazi melengető étel a hűvös hónapokban.

Az egészséges – bár kétségkívül megosztó – zöldségből a rakottas, a tésztaétel vagy a tepsis zöldség mellett selymes fogás is készülhet: ez a thai brokkolikrémleves pedig akkor is tetszeni fog, ha nem vagy a zöldség legnagyobb rajongója.

A kissé pikáns és nagyon fűszeres levesbe olyan autentikus délkelet-ázsiai ízesítők kerülnek, mint például a thai citromfű (citromnád), a kaffir lime-levél és a friss koriander, a selymesre turmixolt alapot pedig konzerves kókusztej emeli új szintre.

Thai brokkolikrémleves

Thai-brokkolikremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 ek. friss gyömbér apróra vágva
  • 1 kis zöld chili apróra vágva
  • 3 szál thai citromfű apróra vágva
  • 1 nagy brokkoli rózsáira szedve (kb. 500 g)
  • 2 közepes krumpli felkockázva
  • 1 tk.
  • 1 liter zöldségalaplé vagy víz
  • 5 db kaffir lime-levél
  • 2 marék bébispenót
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 2 ek. friss lime-lé
  • 1 tk. cukor
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat hevítsük fel egy közepes edényben, és 3-4 perc alatt dinszteljük meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a citromfüvet és a chilit, és együtt is pirítsuk további 1 percig.

Adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit és a krumplit, forgassuk össze a hagymás alappal, majd sózzuk, és öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a kaffir lime-leveleket, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.

Mehet bele a bébispenót és a kókusztej, forraljuk fel, és 1 perc főzés után vegyük le a tűzről. Keverjük bele a cukrot, a lime-levet és a koriandert, és öntsük át turmixgépbe, vagy hagyjuk a lábasban, és botmixerrel dolgozzuk krémesre.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon