A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A sertéslapockáról itassuk fel a nedvességet egy papírtörlő segítségével, tegyük egy tálcára.
Egy kis tálban keverjük össze a szárított zöldfűszereket, a sót és a borsot.
Szórjuk a fűszerkeverék felét a hús tetejére, oszlassuk el rajta, alaposan dörzsöljük bele. Fordítsuk meg a húst, szórjuk a maradék fűszert erre a felére, alaposan nyomkodjuk bele.
A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra, majd rendezzük el egy öntöttvas edény alján. Tegyük rá a befűszerezett húst, majd öntsük köré a vörösbort. Fedjük le az edényt, toljuk a sütőbe.
Nagyjából 3-3,5 órán át süssük, míg teljesen puha nem lesz, akkor jó, mikor szinte szétomlik magától. Óránként húzzuk ki a sütőből, és locsoljuk meg a szafttal. Ha a belső hőmérséklete eléri a 80 fokot, biztosan készen van.
Ha szeretnénk, a vörösboros szószt szűrjük le, majd a hagyma felével együtt botmixerrel pürésítsük. Utána alacsony lángon főzzük 10-15 percig, míg besűrűsödik, ízlés szerint sózzuk, és ezzel a szósszal kínáljuk a húst.