
Látványos és egyszerű: sajttal és hússal töltött paradicsom
Kezdőknek is sikerülni fog
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan

Pihe-puha kefires, meggyes kocka: csak keverj össze mindent

Könnyed, krémes tökfőzelék: édeskés és különleges

Így készül a dubaji kakaós csiga: illatos, foszlós csoda

Grillezett, szaftos szűzpecsenye: mennyei páccal készül a hús
A paradicsom most már annyira finom és olcsó, hogy legszívesebben egyik étkezésünkből sem hagynánk ki. Itt van egy újabb ötlet, hogy hogyan készítsünk belőle egy komplett fogást. Hússal, sajttal, és fűszerekkel.
A darált hússal nagyon könnyű dolgozni, szuperül adagolható, remekül fűszerezhető, és meggyőzően gyorsan átsül. Éppen alkalmas arra, hogy beletöltsük káposztába, paprikába, ezúttal pedig paradicsomba.
A darált hússal töltött az ételekbe általában rizs is kerül a hús mellé, ami felszívja a nedvességet, és jól megduzzad, ráadásul táplálóbbá is válik tőle az étel. Most viszont nem kell rizs, mert türelmetlenek vagyunk, és egyébként sem szeretnénk fölösleges szénhidrátokkal nehezíteni magunkat.
Sajttal fűszerezett hús
Pár perc alatt lesütjük a húst, hagyjuk, hogy elpárologjon a leve, ezalatt kivájjuk a paradicsomok belsejét. Hogy igazán ellenállhatatlan legyen, a darált húsba végül sajtot keverünk, így töltjük a zöldségbe, amit gyorsan összesütünk, és már kezdődhet is a lakoma. Adhatsz mellé krumplipürét, de bármilyen más körettel is megállja a helyét.
Sajttal és hússal töltött paradicsom

Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab nagy, kerek paradicsom
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 20 dekagramm darált sertéscomb
- 20 dekagramm cheddar sajt
- 1 ízlés szerint só&bors
- 1 opcionáls kedvenc zöldfűszerünk
Elkészítés:
Amíg a hús elforrja a levét, kivájjuk a paradicsomok belsejét és lereszeljük a sajtot.
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra.
A húst áttöltjük egy tálba, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a paradicsomokat, amiket egy sütőpapírral kibélelt tepsire állítunk.
Betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, a paradicsom pedig kissé meg nem puhul.
Fotó: Shutterstock