![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Omlós, vajas tészta gyümölcslekvárral rétegezve: rögtön dupla adagot süss belőle
![lekvárossüti2](https://kep.index.hu/1/0/3760/37606/376062/37606245_2870079_c1cd00bfa34e7ce833a2db519e8f3692_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Bármilyen lekvárral készítheted, szezonban házit érdemes használni, de sűrűbb dzsemekkel is isteni lesz.
Gyors, egyszerű és mennyei ez a lekváros morzsasüti, 10 perc munkával, sütéssel együtt is 40 percen belül készen van. Az alapja egy nagyon vajas, omlós, morzsás tészta, amelyre bármilyen ízesítésű lekvár vagy dzsem kerülhet: a legfinomabb házival lesz, málna- és eperlekvárral mindenképpen próbáld ki.
Fontos, hogy mint a linzer- vagy pitetésztánál, hideg vajjal dolgozz, nem szabad megolvadnia a kezed melegétől. A liszttel egybegyúrva morzsás állaga lesz a tésztának, ez nem baj, sőt: a süti tetejére éppen ez a morzsa kerül, az aljához pedig csak egybe kell nyomkodni a tésztadarabokat, míg össze nem állnak homogén masszává.
Lekváros süti
![lekvárossüti](https://kep.index.hu/1/0/3760/37606/376062/37606269_3a742202b1c7252b71662a47c446b9ca_wm.jpg)
Hozzávalók 16 szelethez
- 230 gramm vaj
- 100 gramm cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 280 gramm liszt
- 1 nagyobb csipet só
- 250 gramm lekvár
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit.
Az átszitált lisztet keverjük össze a sóval és a cukorral, majd öntsük bele a vaníliakivonatot és adjuk hozzá a kockákra vágott, hideg vajat. Géppel vagy kézzel dolgozzuk össze a tésztát, akkor jó, ha morzsás állaga lesz.
A tészta 2/3 részét szórjuk a tepsibe, nyomkodjuk bele, hogy összeálljon egy téglalappá. Kenjük meg vastagon, egyenletesen a lekvárral, majd szórjuk a tetejére a maradék tésztát.
Toljuk a sütőbe 25-30 percre, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!