Isteni levendulás vajkrém semmi munkával: a legegyszerűbb piskótát is feldobja

levendulásvajkrém
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a levendulával ízesített desszerteket, süteményeket, ezt a vajkrémet is imádni fogod, bármilyen tésztát megkoronáz.

Bár a vajkrém megosztó műfaj, ha gyümölcsökkel, fűszerekkel ízesítik, nagyon finom lesz, ez a levendulás verzió biztosan mindenkit levesz majd a lábáról. A lila, illatos virágot tejjel kell összefőzni, majd állni hagyni benne több órán keresztül, így átadja az ízét a folyadéknak. Utána az ízesített tejet csak bele kell keverni a vajkrémbe, és kész is van a mennyei édesség.

A vajkrémmel tortát is beboríthatsz, kevert tésztára vagy piskótára is kenheted, de cupcake-et is megkoronázhatsz vele. Az alábbi mennyiség egy 3 lapból álló torta bevonására és megtöltésére elegendő.

Ahhoz, hogy a vajkrémnek jó legyen az állaga, viszonylag sok cukorra van szükség, de ezt nyugodtan ízlésre szabhatod, 200 gramm porcukorral kezdd el kikeverni, majd fokozatosan adagold a többit.

Levendulás vajkrém

levendulásvajkrém2

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 60 ml tej
  • 2 ek szárított levendulavirág
  • 220 gramm vaj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 300 gramm porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a levendulavirágot melegítsük össze egy kis lábasban. Kapcsoljuk le alatta a lángot, hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 4 órára.

A vajat keverjük habosra robotgép segítségével, majd keverjük bele a porcukor felét.

A levendulás tejet szűrjük át, majd adjuk a vajkrémhez a vaníliával és a maradék porcukorral együtt. Verjük haborsa. 

Ha túl sűrű, tejjel, ha túl híg, porcukorral lehet beállítani a krém állagát, a cukrot ízlés szerint adagoljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük