Magyaros hasselback csirkemell: a szaftos finomság kevés munkával készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hasselback módszerrel készült csirkemell nagyon zamatos a zsebekbe töltött zöldségeknek köszönhetően.
A leggyakrabban krumpli készül hasselback módra, de nyugodtan ki lehet próbálni más alapanyagokkal is a bevagdosós módszert, a kialakított zsebekbe pedig bármit lehet pakolni. Kenyérrel és paradicsommal is tökéletes lesz a végeredmény, de még az unalmasnak tűnő csirkemellel is csodát tesz a hasselback technika.
A bevagdosott hús zsebeibe sok minden kerülhet, lehet az sajt, kolbászkarika, zöldségek. Mivel a lecsó különösen népszerű nyáron, paradicsom és paprika mindig megbújik a kamránkban, ezért arra gondoltam, ezek kerülnek a zsebekbe. A hús a paradicsomtól kicsit édes zamatot kap, a hegyes-erős paprikától pedig csípőset. Ha nem rajongsz a pikáns aromáért, akkor használj másfajta paprikát.
Magyaros hasselback csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 darab paradicsom
- 1 darab hegyes-erős vagy más paprika
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítés:
A csirkemellet szorosan vagdossuk be úgy, hogy a kialakított zsebekbe pakolni lehessen.
A bevagdosott húst helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, utána fűszerezzük sóval és borssal.
A megmosott zöldségeket vékonyan szeleteljük fel.
A felvágott zöldségeket pakoljuk a csirkemell zsebeibe, majd csorgassunk rá kevés olajat és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-45 percre.
Az elkészült hús mellé kínáljunk krumplipürét és salátát.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors