
Könnyed csirkemell majonézes-görög joghurtos pácban sütve – Egészséges, fehérjedús fogás

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele
Ropogós

Aranybarnára sült, parmezános csirkeszárny: kezdők is elkészíthetik

Így még nem kóstoltad a tofut, pedig érdemes: citrombors ízesíti

Így készül az eredeti Ezer sziget öntet: bevált receptet mutatunk

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül
Ha odafigyelsz az étkezésedre, akkor biztosan szerepel benne csirkemell, amit körültekintéssel kell készíteni, hogy ne cipőtalpat egyél.
A csirkemellet csak látszólag könnyű elkészíteni, ha nem figyelsz oda, akkor kiszárad, és hiába alakbarát, nem fogsz vele megbarátkozni. Ha viszont túl sok szószt vagy esetleg bundát teszel rá, akkor pedig pont az ellenkező hatást éred el vele, sokkal több kalóriát veszel magadhoz, mint amennyit kellene.
Az egyik módszer a hús szaftosan tartására az úgynevezett Hasselback-technika, amikor bevagdosod és a rétegek közé például sajtot és zöldségeket teszel, mint ahogy ebben a receptben is láthatod. A vaj is nagyon puhává teszi a húst, ennyi zsiradéktól még biztosan nem fog többet mutatni a mérleg. A tejszínes szószokkal már csínján kell bánni, de ha tejszín helyett joghurtot használsz, máris könnyedebb az eredmény.
Ha nem vagy magadhoz olyan szigorú, akkor majonézt is keverj a joghurthoz, elképesztően puha és szaftos lesz a hús. Nagyon hamar elkészül ez a fogás, csak bekened a páccal és már sütheted is.
Majonézes-görög joghurtos pácban sült csirke

Hozzávalók 4 adaghoz
- 180 milliliter görög joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 50 gramm parmezán (reszelt)
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 4 szelet csirkemell
- sütéshez olaj
- díszítéshez petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy hőálló tepsit vagy jénait vékonyan olajozzunk ki, majd tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a joghurtot, a majonézt, a parmezánt, a fokhagymaport, a sót és a borsot. A csirkemelleket tegyük a pácba, jó alaposan forgassuk bele. Fektessük a húsokat a jénaiba, de ne öntsük rájuk az összes szószt.
Süssük 25-30 percig, amíg a hús meg nem puhul. Tegyük a sütőt grillfokozatra, pirítsuk néhány percig a húst, amíg a teteje megpirul. Ízlés szerint díszítsük petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images