Krémes majonézes kukoricasaláta joghurttal lágyítva – Isteni köret sültek mellé

majonézes kukoricasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt összeállíthatod ezt az isteni salátát, amelyhez biztos, hogy van otthon minden, a kukorica igazi jolly joker minden évszakban.

A kukoricasaláta igazi komfortétel, mindenki szereti, pláne majonézzel keverve. Ha nagyon intenzívnek, töménynek érzed a majonézt, akkor lágyítsd görög joghurttal, ugyanolyan krémes lesz, csak picit könnyedebb.

A kukorica mellé bármilyen roppanós zöldség illik, most csak lila hagymát kevertünk bele, amelytől kicsit izgalmasabb lett a saláta. Ha pedig még frissebb végeredményre vágysz, próbáld ki avokádóval és koktélparadicsommal

Majonézes kukoricasaláta joghurttal

kukosaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 gramm kukorica (konzerv vagy mirelit)
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 80 mililiter görög joghurt
  • 50 milliliter majonéz
  • 0.5 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint fokhagymapor
  • a tetejére zöldfűszer (friss)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk finomra, és forgassuk össze a lecsepegtetett kukoricával.

Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Óvatosan forgassuk össze a kukoricás keverékkel.

Tegyük a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük