
Krémes majonézes kukoricasaláta joghurttal lágyítva – Isteni köret sültek mellé

Pillanatok alatt összeállíthatod ezt az isteni salátát, amelyhez biztos, hogy van otthon minden, a kukorica igazi jolly joker minden évszakban.
A kukoricasaláta igazi komfortétel, mindenki szereti, pláne majonézzel keverve. Ha nagyon intenzívnek, töménynek érzed a majonézt, akkor lágyítsd görög joghurttal, ugyanolyan krémes lesz, csak picit könnyedebb.
A kukorica mellé bármilyen roppanós zöldség illik, most csak lila hagymát kevertünk bele, amelytől kicsit izgalmasabb lett a saláta. Ha pedig még frissebb végeredményre vágysz, próbáld ki avokádóval és koktélparadicsommal.
Majonézes kukoricasaláta joghurttal

Hozzávalók 4 személyre
- 400 gramm kukorica (konzerv vagy mirelit)
- 0.5 fej lila hagyma
- 80 mililiter görög joghurt
- 50 milliliter majonéz
- 0.5 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint fokhagymapor
- a tetejére zöldfűszer (friss)
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra, és forgassuk össze a lecsepegtetett kukoricával.
Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Óvatosan forgassuk össze a kukoricás keverékkel.
Tegyük a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!