Isteni sajtsaláta házi majonézzel keverve: minél többféle sajtból készítsd

Sajtsaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó sajtsalátát háromféle sajt teszi izgalmassá. Próbáld ki köretként vagy önmagában egy szelet pirítóssal.

A cikk létrejöttét az Ammerland Hungary támogatta.

A pompás sajtsaláta egyszerűen készül, kezdők is bátran összedobhatják. Hogy minél ízletesebb legyen, házi majonézzel készítsd, melyet saját szájíz szerint keverhetsz ki. Mivel a sajt a főszereplő, fontos, hogy kiváló minőségűvel dolgozz, ilyenek az Ammerland termékei, melyeket a legszigorúbb kritériumok szerint állítanak elő.

A receptben háromféle sajt találkozik, a hármasuk teszi ellenállhatatlanná a hideg salátát. Az edami íze lágy, a goudáé intenzívebb, és ott van még a fokhagymás sajt, melyben kellemesen érződik az ízesítő.

A sajtsalátát jól behűtve kínáld, hagyd, hogy az ízek összeérjenek. Mielőtt felszolgálnád, kóstold meg: ha úgy érzed, feldobnád még valamivel, akkor 1 gerezd fokhagymát reszelj hozzá, vagy keverj bele egy kevés aszalt paradicsomot.

Így kínáld

A finom sajtsaláta önmagában is jólesik egy szelet pirítóssal, de köretként is kínálhatod húsok vagy sült zöldségek mellé.

Sajtsaláta

Sajtsaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2.5 dl olaj
  • 10 dkg Ammerland edámi sajt
  • 10 dkg Ammerland gouda sajt
  • 10 dkg Ammerland fokhagymás sajt
  • 2 darab kígyóuborka
  • 4 evőkanál joghurt
  • 0.5 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a házi majonézt. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjét tegyük hűtőbe vagy fagyasszuk le, csak a sárgájára lesz szükségünk.

A tojássárgáját a sóval, borssal, mustárral és a citromlével keverjük simára. Ezután folyamatosan kevergetve, apránként csorgassuk hozzá az olajat, és keverjük habosra.

A sajtokat vágjuk egyforma méretű kockákra tetszés szerint.

A megtisztított kígyóuborkát kockázzuk apróra.

A joghurtot mérjük keverőtálba, és forgassuk egybe a kaporral.

Az előkészített sajtokat és az uborkát tegyük keverőtálba, majd forgassuk egybe a majonézzel és a kapros joghurttal.

Az elkészült salátát fedjük le, és tálalásig hűtőben tároljuk. A sajtsaláta akkor az igazi, ha minél több időt áll a hűtőben, így az ízek szépen összeérnek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük