Krémes majonézes tojássaláta szárzellerrel: ha gyorsan ennél valami finomat

2
Nyomtatás
tojássaláta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Önmagában fogyasztva könnyed vacsora, kenyérszeletek közé pakolva laktató ebéd is lehet ez a krémes tojássaláta.

Amennyire egyszerűen és gyorsan készül, annyira finom, ráadásul a klasszikus tojássalátát egy-két alapanyag hozzáadásával a köbre emelheted. Ha keversz bele egy kevés zöldéget, például szárzellert és zöldhagymát, még frissebb lesz az összhatás, de akár zöldfűszert is forgathatsz bele.

A keményre főtt tojást majonézzel és mustárral kell összekeverni, előbbiből érdemes házit használni, sokkal finomabb lesz úgy a saláta. Ha a bolti mellett döntesz, de túl savasnak érzed, egy minimális cukrot is keverj mellé, az majd elveszi az élét. Ha pedig túl töménynek érzed a boltban kapható majonézzel készítve, egy kevés tejföllel vagy natúr joghurttal lágyíthatsz rajta.

Majonézes tojássaláta

tojássaláta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 darab tojás
  • 120 gramm majonéz (házi)
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 szál szárzeller
  • 2 szál zöldhagyma
  • opcionális cukor
  • opcionális tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre forrástól számítva kb. 10 perc alatt. 

Közben a szárzellert és a hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony karikákra/szeletekre.

Ha elkészült a tojás, szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel. Pucoljuk meg őket, majd tegyük félre. A tojásokat vágjuk apró kockákra, a legegyszerűbb, ha tojásszeletelőt használunk hozzá.

A tojást keverjük össze a majonézzel és a mustárral, forgassuk bele a zöldségeket. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl savasnak érezzük, mehet bele egy fél teáskanál cukor, ha pedig túl töménynek, 1-2 evőkanál tejföllel lágyíthatunk rajta.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon