
Tartalmas majonézes zöldborsósaláta nyári ebédekhez – Bacon és sajt is gazdagítja

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
A zöldborsót a legjobb nyersen enni, de salátában is tökéletesen érvényesül az íze ennek a fehérjegazdag zöldségnek.
A borsó nagyon egészséges hüvelyes zöldség, vitaminokban gazdag és tele van fehérjével. Nagyon sokféleképpen elkészíthető, például levesbe vagy főzelékként, de még a pesto vagy a hummusz is finom belőle. Én magában is eleszegetem, de ha nem akarjuk főzögetni, mégis valami tartalmasabbra vágyunk, akkor tökéletes salátaalap.
Nem túl könnyed fogás, mert majonézes alapú, de egy ebédet tökéletesen kivált. Ha kicsit csökkentjük a majonéz mennyiségét, máris nem lesz olyan kalóriadús az ételünk.
Majonézes zöldborsósaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet bacon
- 150 gramm majonéz
- 1 evőkanál méz
- 250 gramm zöldborsó
- 1 szál szárzeller
- 100 gramm sajt
- 1 fej lilahagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A bacont vágjuk kis darabokra, egy serpenyőben pirítsuk 10 percig. Tegyük egy papírtörlőre, majd a kisült zsírjából tegyünk félre egy evőkanállal.
A majonézt, a bacon zsírját, a mézet, a sót, borsot és a borsót keverjük össze egy tálban.
A zellert és a lilahagymát vágjuk apróra, a sajtot reszeljük le, a baconnel együtt keverjük össze. Forgassuk össze a majonézes öntettel, majd tegyük fél órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images