
Tartalmas majonézes zöldborsósaláta nyári ebédekhez – Bacon és sajt is gazdagítja

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

A tavasz 6 legfinomabb spárgás receptje: a reggelin át a könnyű vacsoráig

Padlizsános mártogatós marokkói módra: a gazdag fűszerezés a lelke

Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd

Tartalmas szendvics grillezett tofuval: a füstös aromának képtelenség ellenállni

Egyszerű, parmezánnal sült brokkoligratin: könnyű köret húsok mellé
A zöldborsót a legjobb nyersen enni, de salátában is tökéletesen érvényesül az íze ennek a fehérjegazdag zöldségnek.
A borsó nagyon egészséges hüvelyes zöldség, vitaminokban gazdag és tele van fehérjével. Nagyon sokféleképpen elkészíthető, például levesbe vagy főzelékként, de még a pesto vagy a hummusz is finom belőle. Én magában is eleszegetem, de ha nem akarjuk főzögetni, mégis valami tartalmasabbra vágyunk, akkor tökéletes salátaalap.
Nem túl könnyed fogás, mert majonézes alapú, de egy ebédet tökéletesen kivált. Ha kicsit csökkentjük a majonéz mennyiségét, máris nem lesz olyan kalóriadús az ételünk.
Majonézes zöldborsósaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet bacon
- 150 gramm majonéz
- 1 evőkanál méz
- 250 gramm zöldborsó
- 1 szál szárzeller
- 100 gramm sajt
- 1 fej lilahagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A bacont vágjuk kis darabokra, egy serpenyőben pirítsuk 10 percig. Tegyük egy papírtörlőre, majd a kisült zsírjából tegyünk félre egy evőkanállal.
A majonézt, a bacon zsírját, a mézet, a sót, borsot és a borsót keverjük össze egy tálban.
A zellert és a lilahagymát vágjuk apróra, a sajtot reszeljük le, a baconnel együtt keverjük össze. Forgassuk össze a majonézes öntettel, majd tegyük fél órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images