Tartalmas majonézes zöldborsósaláta nyári ebédekhez – Bacon és sajt is gazdagítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Készíts kimchit pár egyszerű lépésben: ízbomba kísérő
Őszi almás-fahéjas muffin: gyorsan kész a kevert tészta
Fasírt minden mennyiségben: a 8 legfinomabb variációt mutatjuk
Ínyenc tiramisu matchával: kávé nélkül is mennyei a desszert
Kiadós pásztorpite hűvös napokra: másnap is ugyanolyan finom
A zöldborsót a legjobb nyersen enni, de salátában is tökéletesen érvényesül az íze ennek a fehérjegazdag zöldségnek.
A borsó nagyon egészséges hüvelyes zöldség, vitaminokban gazdag és tele van fehérjével. Nagyon sokféleképpen elkészíthető, például levesbe vagy főzelékként, de még a pesto vagy a hummusz is finom belőle. Én magában is eleszegetem, de ha nem akarjuk főzögetni, mégis valami tartalmasabbra vágyunk, akkor tökéletes salátaalap.
Nem túl könnyed fogás, mert majonézes alapú, de egy ebédet tökéletesen kivált. Ha kicsit csökkentjük a majonéz mennyiségét, máris nem lesz olyan kalóriadús az ételünk.
Majonézes zöldborsósaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet bacon
- 150 gramm majonéz
- 1 evőkanál méz
- 250 gramm zöldborsó
- 1 szál szárzeller
- 100 gramm sajt
- 1 fej lilahagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A bacont vágjuk kis darabokra, egy serpenyőben pirítsuk 10 percig. Tegyük egy papírtörlőre, majd a kisült zsírjából tegyünk félre egy evőkanállal.
A majonézt, a bacon zsírját, a mézet, a sót, borsot és a borsót keverjük össze egy tálban.
A zellert és a lilahagymát vágjuk apróra, a sajtot reszeljük le, a baconnel együtt keverjük össze. Forgassuk össze a majonézes öntettel, majd tegyük fél órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images