Egyszerű kakaós kocka: lekvártól isteni a tészta
A kakaós sütemény elkészítése nagyon egyszerű, kezdő konyhatündérek is sikerrel megalkothatják. A család és a barátok odáig lesznek a finomságért.
A kevert sütik nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen készülnek, ráadásul sokféleképpen ízesíthetők. Az alábbi változatban a mák a főszereplő, és az olajtól puha a tészta, amely akár napokig hidratált marad.
Mivel a máknak elég karakteres az íze, érdemes egy kevés friss gyümölccsel feldobni: általában meggyel keverik, azonban ebben a receptben citromlevet használunk, ebből készül az édes, roppanós máz a tetejére.
Nagyon egyszerű a hozzávalók listája, a nagy részét egészen biztosan megleled a kamrádban is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy 23x33 centis tepsit sütőpapírral.
A mákot, a lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze egy tálban. Egy másikban a tojást, a cukrot és az olajat keverjük habosra.
Forgassuk egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, közben adagoljuk hozzá a tejet is. Keverjük addig, míg csomómentes masszát kapunk. (Nem lesz annyira sűrű.)
Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e. Tegyük félre picit hűlni.
Közben az átszitált porcukrot keverjük össze a citromlével. Kenjük szét a mázat a langyos sütin, majd tegyük félre, míg teljesen kihűl.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu