Elképesztően finom vakondtúrástorta: tejszínes krém kerül bele
A puha piskótamorzsa alatt édes, tejszínes krém, az alatt pedig meglepetés lapul. A vakondtúrástorta igazi tavaszköszöntő finomság, melyet könnyen összedobhatsz.
Múlt héten indult a népszerű cukrászverseny, az Ide süss! a VIASAT3 műsorán Ábel Anita és Sass Dani vezetésével, a készülő desszerteket pedig a macaronok koronázatlan királynője, Szalai Dóri és mindenki kedvenc pékje, Szabadfi Szabi értékeli. Ebben a versenyben vesz részt Oroszlán Szonja is, aki a húsvéti kihívás kapcsán az alábbi mákosguba-tortát készítette el.
Ha egy mutatós, mégis egyszerűen és gyorsan összedobható süteményt tennél az ünnepi asztalra, ezt a receptet ajánljuk! Kezdők is elkészíthetik, isteni finom, és akár a megszáradt kalácsot is felhasználhatod hozzá, ha túl sokat vettél húsvétra.
A tejet a mákkal, a porcukorral, a mézzel, a vaníliamagokkal, illetve a citrom- és narancshéjjal forraljuk össze, kis csipet sóval ízesítsük.
A kalácsot vágjuk egycentis szeletekre, majd a kész keverék 2/3-át öntsük rá, és várjuk meg, hogy beszívja. Kis hűtés után a maradék mákos tejhez keverjük hozzá a tojássárgáját, majd ezt is öntsük a kalácsra.
A sütőt közben 180 °C-ra melegítsük elő.
Ezután vajazzunk ki egy kisebb átmérőjű tortaformát, szedjük bele a kalácsos keveréket, és kb. 25 percig süssük.
Közben 5 dkg cukor hozzáadásával a 2 tojásfehérjéből verjünk habot, amit helyezzünk a kisült tortára, majd a végén zsebsárkánnyal karamellizáljuk az így kapott meringue-díszítést.
Fotó: VIASAT3
@sobors.hu