![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni finom málnaszörp házilag - Nem csak a gyerekek kedvence lesz
![málnaszörp2](https://kep.index.hu/1/0/3312/33123/331230/33123090_2538246_f68443cebea7f51d0f8bafc76c2441c8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha áttetsző, gyönyörű szörpöt szeretnétek, az alább olvasható recept a megoldás, ezzel a módszerrel cseppet sem lesz zavaros az ital.
Többféle málnaszörprecept kering az interneten, egyesek hidegen teszik el, napokig áztatják a málnát a vízben, mielőtt leszűrik, mások inkább hőkezelik, így gyorsabban készül el a szörp. Én most az utóbbira hoztam nektek receptet, villámgyors megoldás, ráadásul nagyon egyszerű.
Először is a málnát össze kell főzni a vízzel, majd leszűrni, végül a cukorral szirupot készíteni belőle. Mivel áttetsző, tiszta és cseppet sem zavaros szörpöt szeretnénk, a málnavelőt nem használjuk fel. A málna, míg a vízben fő, átadja szín- és ízanyagait a víznek, így miután leszűrjük a szörpöt, a szitán fennmaradt málnára már nincs szükségünk. Ennek ellenére érdemes félretenni a gyümölcsöt, bár kevésbé lesz színes és ízes, smoothie-ba vagy turmixba is jól jöhet még.
Ha sűrűbb szörpöt szeretnétek, akkor a vízzel összefőtt málnát le is lehet pürésíteni, majd úgy leszűrni, így még gyümölcsösebb lesz a végeredmény, viszont nem lesz olyan szép áttetsző a szörp.
Málnaszörp
![málnaszörp](https://kep.index.hu/1/0/3312/33123/331231/33123100_f58248d178e7f29d5ae174db5c452e29_wm.jpg)
Hozzávalók 10 decihez
- 1 kilogramm málna
- 1 liter víz
- 450 gramm cukor
Elkészítés:
Mossuk át alaposan a málnát, picit törjük meg, majd tegyük egy lábasba.
Öntsük rá a vizet, majd forrásig melegítsük. Mikor forr, vegyük lejjebb a lángot, majd gyöngyözve főzzük további 20 percig. A tetején keletkező habot szedjük le róla.
20 perc után a málna a színe nagy részét átadja a víznek, sötétpiros lesz. Ha elérte ezt a színt, vegyük le a tűzről.
Egy apró lyukú szitán szűrjük át a málnaszörpöt, a szitát helyezzük egy tál felé, hagyjuk, hogy minden lé kicsöpögjön belőle, de ne passzírozzuk a gyümölcsöt, különben nem lesz áttetsző, szép a szörpünk. A szitában maradt málnát tegyük félre, már nem lesz rá szükségünk.
A leszűrt, tiszta szörpöt tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a cukrot. Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 5 percig, míg a cukor teljesen fel nem olvad benne. Ha keletkezik még hab a tetején, szedjük le róla.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni. Öntsük csatos üvegekbe, majd hűvös helyen tároljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!