Isteni finom málnaszörp házilag - Nem csak a gyerekek kedvence lesz

málnaszörp2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha áttetsző, gyönyörű szörpöt szeretnétek, az alább olvasható recept a megoldás, ezzel a módszerrel cseppet sem lesz zavaros az ital.

Többféle málnaszörprecept kering az interneten, egyesek hidegen teszik el, napokig áztatják a málnát a vízben, mielőtt leszűrik, mások inkább hőkezelik, így gyorsabban készül el a szörp. Én most az utóbbira hoztam nektek receptet, villámgyors megoldás, ráadásul nagyon egyszerű.

Először is a málnát össze kell főzni a vízzel, majd leszűrni, végül a cukorral szirupot készíteni belőle. Mivel áttetsző, tiszta és cseppet sem zavaros szörpöt szeretnénk, a málnavelőt nem használjuk fel. A málna, míg a vízben fő, átadja szín- és ízanyagait a víznek, így miután leszűrjük a szörpöt, a szitán fennmaradt málnára már nincs szükségünk. Ennek ellenére érdemes félretenni a gyümölcsöt, bár kevésbé lesz színes és ízes, smoothie-ba vagy turmixba is jól jöhet még.

Ha sűrűbb szörpöt szeretnétek, akkor a vízzel összefőtt málnát le is lehet pürésíteni, majd úgy leszűrni, így még gyümölcsösebb lesz a végeredmény, viszont nem lesz olyan szép áttetsző a szörp. 

Málnaszörp

málnaszörp

Hozzávalók 10 decihez

  • 1 kilogramm málna
  • 1 liter víz
  • 450 gramm cukor
Recept idők

Elkészítés:

Mossuk át alaposan a málnát, picit törjük meg, majd tegyük egy lábasba.

Öntsük rá a vizet, majd forrásig melegítsük. Mikor forr, vegyük lejjebb a lángot, majd gyöngyözve főzzük további 20 percig. A tetején keletkező habot szedjük le róla.

20 perc után a málna a színe nagy részét átadja a víznek, sötétpiros lesz. Ha elérte ezt a színt, vegyük le a tűzről.

Egy apró lyukú szitán szűrjük át a málnaszörpöt, a szitát helyezzük egy tál felé, hagyjuk, hogy minden lé kicsöpögjön belőle, de ne passzírozzuk a gyümölcsöt, különben nem lesz áttetsző, szép a szörpünk. A szitában maradt málnát tegyük félre, már nem lesz rá szükségünk.

A leszűrt, tiszta szörpöt tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a cukrot. Alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 5 percig, míg a cukor teljesen fel nem olvad benne. Ha keletkezik még hab a tetején, szedjük le róla.

Vegyük le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni. Öntsük csatos üvegekbe, majd hűvös helyen tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon