Fehérjebomba brownie feketebabból: fehér liszt nélkül készül

Fekete-babos-brownie-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha egy szuper sűrű, ragacsos és csokis, mégis tápláló brownie-ra vágysz, akkor használj hozzá feketebabot!

Ha épp felmerült benned a kérdés, hogy miért ennél egészséges brownie-t, amikor választhatod a tömör, intenzíven csokis és ragacsos eredeti változatot is, akkor elárulom, hogy ez a feketebabos épp a két kategóriát ötvözi. Egészséges, hiszen a sok babnak köszönhetően rengeteg fehérjét és annál is több rostot tartalmaz, ugyanakkor pedig annyira finom, mint a „normál” desszert.

Ez azért lehetséges, mert a feketebab a többi babfélével ellentétben sokkal enyhébb ízű, így a sok csoki és kakaó mellett egyáltalán nem üt át az aromája a sütiben. Éppen ezért ezt a hozzávalót nem érdemes lecserélni, mivel teljesen megváltozna tőle a végeredmény. A megadott mennyiségek egy 20x20 cm-es sütőformához elegendők.

Feketebabos brownie

Fekete-babos-brownie

Hozzávalók 9 szelethez

  • 250 g konzerves feketebab (leszűrés után)
  • 10 g cukrozatlan kakaópor (kb. 2 ek.)
  • 40 g zabpehelyliszt
  • 0.25 tk
  • 120 ml juharszirup
  • 60 ml olaj
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 0.5 tk sütőpor
  • 70 g csokicsipsz vagy étcsoki feldarabolva
  • csokicsipsz a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csokicsipszet leszámítva tegyünk minden hozzávalót egy jó teljesítményű robotgépbe, és addig pürésítsük, amíg egy teljesen sima állagú krémet kapunk.

Keverjük bele a csokit is, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tetszés szerint szórjuk meg a tetejét kevés csokicsipsszel.

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Szeletelés előtt hagyjuk legalább 10 percet hűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük