Fehérjebomba brownie feketebabból: fehér liszt nélkül készül
Ha egy szuper sűrű, ragacsos és csokis, mégis tápláló brownie-ra vágysz, akkor használj hozzá feketebabot!
Ha épp felmerült benned a kérdés, hogy miért ennél egészséges brownie-t, amikor választhatod a tömör, intenzíven csokis és ragacsos eredeti változatot is, akkor elárulom, hogy ez a feketebabos épp a két kategóriát ötvözi. Egészséges, hiszen a sok babnak köszönhetően rengeteg fehérjét és annál is több rostot tartalmaz, ugyanakkor pedig annyira finom, mint a „normál” desszert.
Ez azért lehetséges, mert a feketebab a többi babfélével ellentétben sokkal enyhébb ízű, így a sok csoki és kakaó mellett egyáltalán nem üt át az aromája a sütiben. Éppen ezért ezt a hozzávalót nem érdemes lecserélni, mivel teljesen megváltozna tőle a végeredmény. A megadott mennyiségek egy 20x20 cm-es sütőformához elegendők.
Feketebabos brownie
Hozzávalók 9 szelethez
- 250 g konzerves feketebab (leszűrés után)
- 10 g cukrozatlan kakaópor (kb. 2 ek.)
- 40 g zabpehelyliszt
- 0.25 tk só
- 120 ml juharszirup
- 60 ml olaj
- 1 ek vaníliakivonat
- 0.5 tk sütőpor
- 70 g csokicsipsz vagy étcsoki feldarabolva
- csokicsipsz a díszítéshez
Elkészítés:
A csokicsipszet leszámítva tegyünk minden hozzávalót egy jó teljesítményű robotgépbe, és addig pürésítsük, amíg egy teljesen sima állagú krémet kapunk.
Keverjük bele a csokit is, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tetszés szerint szórjuk meg a tetejét kevés csokicsipsszel.
Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük készre. Szeletelés előtt hagyjuk legalább 10 percet hűlni.
-
2024-03-06 10:32:01
-
2024-02-25 10:16:02
-
2024-02-11 09:28:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!