Fehérjebomba brownie feketebabból: fehér liszt nélkül készül
Ha egy szuper sűrű, ragacsos és csokis, mégis tápláló brownie-ra vágysz, akkor használj hozzá feketebabot!
Ezt a csupa csokis-málnás brownie-t csak szeretni lehet! Sok étcsokoládé és zamatos, édes málna alkotja, és még elkészíteni is egyszerű. A hagyományos brownie-val ellentétben nem igényel sem tojást, sem vajat, így vegánként is bátran eheted, és számos diétába beillesztheted.
Tökéletes választás nyári desszertnek, de akár gyors harapnivalóként is fogyaszthatod. A desszert érdekessége, hogy a kakaópor mellett durvára darabolt étcsoki is kerül bele. Fontos, hogy simát, és ne sütésálló csokichipset (vagy tallért) használj: így minden falatra jut egy lágy, intenzíven kakaós csokidarabka.
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, lenmagliszt, sütőpor, kakaópor, cukor, só).
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat (szójaital, olaj, vaníliakivonat), és adjuk a lisztes alaphoz. Keverjük csomómentesre, majd óvatosan forgassuk bele a málnát és a csokidarabokat.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig (minél tovább sütjük, annál jobban kiszárad).
Néhány percig hagyjuk a brownie-t a tepsiben hűlni, majd vegyük ki belőle, és teljes kihűlés után szeleteljük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu