![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Elegáns és nagyon finom a málnás Charlotte-torta: mutatjuk, mire figyelj a készítésénél
![mccover](https://kep.index.hu/1/0/3862/38623/386234/38623405_2946505_88aa26273d623d86ab6f6ae0c9b48cdc_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tekercsekből álló torta elkészítése első ránézésre nehéznek tűnhet, valójában nagyon egyszerű összedobni, ha a piskótasütés jól megy, akkor könnyű menet lesz.
A puha és krémes desszertet ezerféle változatban készítik el: a hagyományos receptben piskótatekercsek alkotják a tésztát, újabban azonban a babapiskótás verzió is nagyon népszerű.
A piskótatekercses Charlotte-torta szemet gyönyörködtető, na meg rémisztő, hisz kezdő cukrászok számára nehéznek tűnhet a finomság megalkotása. Ez ám a nagy megtévesztés! A sütemény nagyon könnyen összehozható, ha a piskótatekercsek gyártásában rutinos vagy, bátran állj neki. Először is a piskótát süsd meg, majd kend meg a lekvárral, tekerd fel és hagyd, hogy teljesen kihűljön a szeletelés előtt, úgy szépen lehet majd vágni.
A sütemény készítésének buktatója nem is a tekercs, inkább a krém, amelybe kötelező zselatint is keverni, így a hűtőben, ahogy megdermed, szépen összeérnek az ízek és a textúrája is megfelelő lesz.
Málnás Charlotte-torta
![ctct](https://kep.index.hu/1/0/3862/38623/386234/38623463_75740d77fad03e925177acceffd6dd30_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
A piskótatekercshez:
- 5 darab tojás
- 90 gramm cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 80 gramm finomliszt
- 50 gramm kukoricakeményítő
- málnalekvár ízlés szerint
A krémhez:
- 30 dekagramm túró
- 30 dekagramm mascarpone
- 20 dekagramm cukor
- 2.5 deciliter habtejszín
- 10 gramm zselatinpor
Díszítés:
- málna ízlés szerint
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját keverjük habosra a sóval, vaníliával és a cukor felével.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukor másik felét.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt.
Az alaposan kikevert tojássárgáját óvatosan forgassuk egybe a tojásfehérjehabbal és a lisztes keverékkel.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 8-15 perc alatt süssük meg a tésztát.
A tésztát még melegen kenjük meg lekvárral, majd tekerjük fel és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A túrót a mascarponéval és a cukorral keverjük egybe, utána a habbá vert tejszínt is forgassuk hozzá, végül pedig a zselatinport.
Összeállítás:
Egy tálat (20-25 centiméter átmérőjű) béleljünk ki fóliával.
A kihűlt piskótatekercset vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre és béleljük ki velük a tálat úgy, hogy az oldalára is jusson. A piskótára tegyük rá a krémet, ha maradt a tekercsekből, akkor a krém tetejére is helyezzük rá őket. A süteményt alaposan csomagoljuk be fóliával, majd tegyük a hűtőbe 5-8 órára dermedni.
A desszertet borítsuk tortatartó állványra vagy tálcára, díszítésnek használjunk friss málnát.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!