
Frissít és táplál a málnás-dinnyés smoothie – Nem csak szomjat olt, egészséges is

Cikkek


Így főzd a húsvéti sonkát, hogy omlós és szaftos legyen: a főzővízbe fűszerek is kerülnek

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Mutatós, céklával színezett töltött tojás: kezdőknek is sikerülni fog

Selymes, házi tojáslikőr: a legfinomabb vendégváró

10 pompás sós vendégváró a húsvéti asztalra: pogácsa, sajtos rúd és társaik

Sajttal és sonkával töltött, omlósra sült karaj: hidegtálra is tökéletes

Álomszép húsvéti répás muffin: rögtön dupla adaggal keverd be
Ha unod a vizet vagy már nem oltja a szomjad, akkor készíts frissítőt magas víztartalmú gyümölcsökből, amelyek még táplálóak is.
Nyáron mi másból készülne a hűsítő ital, mint az évszak legfinomabb gyümölcseiből, görögdinnyéből és málnából. A dinnye legnagyobb része amúgy is víz, ráadásul nemcsak hidratál, hanem tápanyagokkal is ellát. Limonádéban is nagyon jó választás. Amellett, hogy szuper szomjoltó, gazdag A-, B- és C-vitaminban, valamint kalciumban, káliumban és magnéziumban is.
Nem csak görögdinnye lehet az alapja a frissítő italoknak, nagyon sok változat létezik, ha már nem oltja a szomjadat a víz. A másik nyári csodagyümölcs a málna, amely szintén vigyáz az egészségedre. Már csak össze kell turmixolni a dinnyével, és kész az isteni és vidám színű szomjoltó. Ilyenkor az sem baj, ha kicsit kásásabb gyümölcsöt vettél, a turmixban nem lesz zavaró. Az egyetlen pepecselős rész a dinnye kimagozása lesz, de megéri a fáradságot.
Málnás-dinnyés smoothie

Hozzávalók 2 adaghoz
- 150 milliliter víz
- 500 gramm görögdinnye
- 400 gramm málna
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés:
A dinnyét magozzuk ki, a málnát mossuk át, majd a vízzel és a citromlével turmixoljuk össze. Tehetünk bele jeget is és le is szűrhetjük, ha túl sűrű.
Fotó: Getty Images