
Mennyei málnás muffin ropogós morzsával: kezdők is elkészíthetik

A joghurttól puha tésztában remekül érvényesül a málna kellemes, savanykás zamata, készítsd el, míg tart a szezon.
A muffin az egyik legkedveltebb sütemény, melyet pillanatok alatt össze lehet dobni, rengeteg ízben készülhet, a finomságot bátran lehet cifrázni, ízlésre szabni.
A muffinuniverzum végtelen, rengetegfélét ki lehet próbálni, érdemes játszani az ízekkel és a textúrákkal. A muffin akkor jó, ha a tészta puha, szinte szétolvad a szájban: a kellemes állagért a joghurt felel, de hogy egy kis játékosság is legyen benne, a tetejét morzsával dobd fel.
A finomság készülhet natúran, de szezonjában málnával érdemes dúsítani, melynek kellemes zamata különlegessé teszi a tésztát, de lehet még fokozni az élvezeteket, ha fehér csoki is kerül a muffinba.
Málnás morzsás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz
Tészta:
- 100 g puha vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 darab tojás
- 125 g görög joghurt
- 5 evőkanál tej
- 250 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 180 g málna (friss vagy mirelit)
Morzsa:
- 3 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál barna cukor
- 50 g hideg vaj
Elkészítés:
A puha vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, utána adjuk hozzá a tojást, joghurtot és a tejet.
A lisztet a sütőporral forgassuk egybe, utána adjuk a tojásos masszához.
A málnát mossuk meg és forgassuk a masszához.
A morzsa hozzávalóit dolgozzuk össze.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd félig töltsük meg masszával, a tetejére pedig szórjunk a morzsából. Utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre (néhány perccel több is lehet), amíg szép aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!