
Édes és fűszeres mandulavajas latte: minden beszélgetést megfűszerez

Ez a mesésen krémes és tápláló latte olyan, mint egy bögrényi forró ölelés. Fűszeres illatának nem érdemes ellenállni!
Ez az édes és fűszeres latte bármikor mosolyt csal az arcodra: tökéletes kombinációja a narancs frissességének, a datolya édességének és a fahéj fűszerességének. Növényi itallal készül, gluténmentes, szójamentes, a mandulavajtól mégis extrém tartalmas.
Nem érdemes többszörös árat fizetned kávékülönlegességekért, amikor otthon is könnyedén elkészítheted, és garantáltan finomabb is lesz. A klasszikus mandulalattéktól eltérően ez az ital nem mandulaitalt tartalmaz, hanem mandulavajat, így egy ízben és állagban egyaránt gazdag kávé lesz az eredmény.
Mandulavajas latte

Hozzávalók 4 személyre
- 400 ml zabital
- 2 ek mandulavaj
- 3 db aszalt datolya
- 0.5 tk őrölt fahéj
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 csík narancshéj
- 150 ml frissen főtt kávé
Elkészítés:
A datolyákat áztassuk forró vízbe, és 10 percig hagyjuk puhulni.
Az összes többi hozzávalót - a kávé kivételével - tegyük egy kis edénybe, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk 5 percig.
Öntsük a keveréket turmixgépbe, dobáljuk hozzá a datolyákat, és turmixoljuk homogén, habos állagúvá.
Öntsük a kávét csészékbe, majd adjuk hozzá a fűszeres keveréket. Fahéjszórással fogyasszuk!
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!