
Édes, mandulával töltött kókuszgolyó: sütés nélkül készül a finomság

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
A kókuszreszelékbe hempergetett golyó közepe meglepetést rejt, mandula roppan az édességben.
A sütés nélkül készült desszertek mindig csábítóak, hisz gyorsan, viszonylag kevés munkával össze lehet dobni őket. Az egyik nagy kedvenc a klasszikus kókuszgolyó, amit vodkás vagy gesztenyés változatban is megéri kipróbálni, ha azonban valami újra vágysz, arra is van ötletünk.
Ma már szinte minden édességnek van házi utánzata, gondolj csak bele, lehet sportszeletet vagy épp bountyt készíteni otthon, de különböző bonbonokat is gyárthatsz. Még az olyan különleges édesség, mint a Raffaello is készülhet házilag, a végeredmény pedig elképesztő lesz. Ha szereted a kókuszos desszerteket, akkor mindenképp próbáld ki ezt az egyszerű receptet.
Mandulával töltött kókuszgolyó

Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 10 dkg vaj
- 15 dkg tejpor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 150 g (vagy szükség szerint) mandula
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
A cukrot a vízzel forraljuk fel, főzzünk belőle szirupot, majd keverjük hozzá a vajat, mikor elolvadt, a kókuszreszeléket és a tejport is. A keveréket fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a masszából formázzunk diónyi darabokat, a közepükbe helyezzünk egy szem mandulát, formázzunk belőlük golyót, majd hempergessük kókuszreszelékbe.
A mandulás kókuszgolyót fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images