Édes, mandulával töltött kókuszgolyó: sütés nélkül készül a finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
A kókuszreszelékbe hempergetett golyó közepe meglepetést rejt, mandula roppan az édességben.
A sütés nélkül készült desszertek mindig csábítóak, hisz gyorsan, viszonylag kevés munkával össze lehet dobni őket. Az egyik nagy kedvenc a klasszikus kókuszgolyó, amit vodkás vagy gesztenyés változatban is megéri kipróbálni, ha azonban valami újra vágysz, arra is van ötletünk.
Ma már szinte minden édességnek van házi utánzata, gondolj csak bele, lehet sportszeletet vagy épp bountyt készíteni otthon, de különböző bonbonokat is gyárthatsz. Még az olyan különleges édesség, mint a Raffaello is készülhet házilag, a végeredmény pedig elképesztő lesz. Ha szereted a kókuszos desszerteket, akkor mindenképp próbáld ki ezt az egyszerű receptet.
Mandulával töltött kókuszgolyó
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 10 dkg vaj
- 15 dkg tejpor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 150 g (vagy szükség szerint) mandula
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
A cukrot a vízzel forraljuk fel, főzzünk belőle szirupot, majd keverjük hozzá a vajat, mikor elolvadt, a kókuszreszeléket és a tejport is. A keveréket fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a masszából formázzunk diónyi darabokat, a közepükbe helyezzünk egy szem mandulát, formázzunk belőlük golyót, majd hempergessük kókuszreszelékbe.
A mandulás kókuszgolyót fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images