Édes, mandulával töltött kókuszgolyó: sütés nélkül készül a finomság
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
A kókuszreszelékbe hempergetett golyó közepe meglepetést rejt, mandula roppan az édességben.
A sütés nélkül készült desszertek mindig csábítóak, hisz gyorsan, viszonylag kevés munkával össze lehet dobni őket. Az egyik nagy kedvenc a klasszikus kókuszgolyó, amit vodkás vagy gesztenyés változatban is megéri kipróbálni, ha azonban valami újra vágysz, arra is van ötletünk.
Ma már szinte minden édességnek van házi utánzata, gondolj csak bele, lehet sportszeletet vagy épp bountyt készíteni otthon, de különböző bonbonokat is gyárthatsz. Még az olyan különleges édesség, mint a Raffaello is készülhet házilag, a végeredmény pedig elképesztő lesz. Ha szereted a kókuszos desszerteket, akkor mindenképp próbáld ki ezt az egyszerű receptet.
Mandulával töltött kókuszgolyó
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 10 dkg vaj
- 15 dkg tejpor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 150 g (vagy szükség szerint) mandula
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
A cukrot a vízzel forraljuk fel, főzzünk belőle szirupot, majd keverjük hozzá a vajat, mikor elolvadt, a kókuszreszeléket és a tejport is. A keveréket fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a masszából formázzunk diónyi darabokat, a közepükbe helyezzünk egy szem mandulát, formázzunk belőlük golyót, majd hempergessük kókuszreszelékbe.
A mandulás kókuszgolyót fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images