
Édes, mandulával töltött kókuszgolyó: sütés nélkül készül a finomság

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Üde, krémes tavaszi rizottó: roppanós spárga és citrom dobja fel

8 szuper, változatos recept főtt tojással: a salátától a fasírtig

Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

Ropogós, aranybarnára sült feta sajtos tekercs: kész réteslap az alapja

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat
A kókuszreszelékbe hempergetett golyó közepe meglepetést rejt, mandula roppan az édességben.
A sütés nélkül készült desszertek mindig csábítóak, hisz gyorsan, viszonylag kevés munkával össze lehet dobni őket. Az egyik nagy kedvenc a klasszikus kókuszgolyó, amit vodkás vagy gesztenyés változatban is megéri kipróbálni, ha azonban valami újra vágysz, arra is van ötletünk.
Ma már szinte minden édességnek van házi utánzata, gondolj csak bele, lehet sportszeletet vagy épp bountyt készíteni otthon, de különböző bonbonokat is gyárthatsz. Még az olyan különleges édesség, mint a Raffaello is készülhet házilag, a végeredmény pedig elképesztő lesz. Ha szereted a kókuszos desszerteket, akkor mindenképp próbáld ki ezt az egyszerű receptet.
Mandulával töltött kókuszgolyó

Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 10 dkg vaj
- 15 dkg tejpor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 150 g (vagy szükség szerint) mandula
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
A cukrot a vízzel forraljuk fel, főzzünk belőle szirupot, majd keverjük hozzá a vajat, mikor elolvadt, a kókuszreszeléket és a tejport is. A keveréket fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a masszából formázzunk diónyi darabokat, a közepükbe helyezzünk egy szem mandulát, formázzunk belőlük golyót, majd hempergessük kókuszreszelékbe.
A mandulás kókuszgolyót fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images