Sűrű, édes, hűs mangó lassi házilag: indiai recept

Nyomtatás
mangolassicover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Se nem joghurt, se nem turmix, se nem ital, se nem desszert, az indiai lassi kategóriákon kívül áll és csodálatos.

Akkor ittam először mangó lassit, mikor egyszer a kedvenc indiai éttermünkben nagy bátran kirendeltem a szokásos, kicsit csípősnél eggyel komolyabban fűszeres tikka masalát, és már az első falat után úgy éreztem, tüzet okádok, ömlöttek a könnyeim és fájdalmamban nem tehettem mást, mint hogy dülöngélve nevettem saját szerencsétlenségemen és komolyan eltúlzottnak bizonyuló vállalásomon. 

Enyhíti a chili okozta fájdalmat

A kedves indiai pincér azonban egyáltalán nem nevetett rajtam és ezért máig is hálás vagyok neki, hanem hozott egy kis pohár mango lassit, amiről azt sem tudtam, hogy mi az. A hideg, joghurtos ital nemcsak azért esett jól, mert lehűtötte a lángoló számat és csillapította a chili okozta fájdalmat, hanem mert eszméletlenül finom volt.

Azóta mindannyian, gyerekestül annyira megszerettük, hogy itthon is megpróbáltam előállítani hasonlót, de elsőre nem volt könnyű a dolog. Egyrészt nagyon nehéz érett mangóra bukkanni a boltokban, másrészt nem egyszerű eltalálni az ideális állagot, ami se nem túl híg, se nem túlságosan sűrű. 

Mivel én most nem találtam érett mangót, inkább kész mangópürét használtam, amit ázsiai boltokban lehet kapni, de akár a konzerv is megteszi.

Mangó lassi

mangolassiajánló

Hozzávalók

  • 500 gramm natúr joghurt
  • 2 deciliter jéghideg víz
  • 2 darab érett mangó vagy 200 gramm mangópüré
  • 2 evőkanál méz
  • 1 darab kardamomhüvely
Recept idők

Elkészítés:

Ha mangót használunk, a mangót megpucoljuk az itt leírt módszerrel, turmixgépbe tesszük a joghurttal és az összes többi hozzávalóval együtt, és teljesen simára turmixoljuk.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon