A mangót pucoljuk meg, vágjuk kockákra a húsát, majd tegyük aprítógépbe az 1 ek. cukorral és a citromlével együtt. Pürésítsük le. Vegyünk ki belőle kb. 1 decit (inkább kevesebbet, mint többet), a többit rakjuk be a hűtőbe.
Egy kis lábasban melegítsük össze a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliakivonatot folyamatos kevergetés mellett. Amint forrni kezd, adjuk hozzá a félretett 1 deci mangópürét, majd vegyük le a tűzről.
A porzselatint szórjuk 4 ek. hideg vízbe, keverjük el benne, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a forró tejes alaphoz. Alaposan keverjük el benne.
Várjunk, míg picit hűl (nem kell teljesen kihűlnie, csak ne legyen tűzforró), közben többször keverjük át. Utána osszuk szét a krémet 4 tálka között, majd tegyük a hűtőbe legalább 4 órára.
Tálalásnál kalanazzuk rá a mangópürét, és mangódarabokkal díszítsük.