Krémes, mangós panna cotta egyszerűen: kezdők is elkészíthetik

17
Nyomtatás
mangos-panna-cotta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A panna cotta készítése nem ördögtől való, sőt, nagyon egyszerűen, kevés munkával összedobható, és rengetegféle ízesítésben készülhet.

Az olaszok méltán népszerű, krémes desszertje, a panna cotta mennyei édesség, amit házilag sem nehéz elkészíteni. Sokan félnek tőle, pedig porzselatinnal könnyedén elérhető a remegős, pudingos állag, nem lehet elrontani, ha az alábbi leírást követed.

Most egy mangós változat receptjét osztjuk meg veled: a friss, édes, fűszeres gyümölcs íze tökéletesen feldobja a natúr, tejes alapot. A mangóból frisset és konzerveset is használhatsz, de előbbivel sokkal gazdagabb ízű lesz a végeredmény.

A mangópüréből a tejes krémbe is kanalazhatsz egy keveset, de vigyázz, ne adj hozzá túl sokat, mert akkor a zselatin nem fog megkötni, nem lesz remegős, zselés az állaga. 

Mangós panna cotta

mangos-panna-cotta2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g mangó
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 tk. citromlé
  • 400 ml habtejszín (30-40%-os)
  • 50 ml tej
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 50 g kristálycukor
  • 1 tasak porzselatin
Recept idők

Elkészítés:

A mangót pucoljuk meg, vágjuk kockákra a húsát, majd tegyük aprítógépbe az 1 ek. cukorral és a citromlével együtt. Pürésítsük le. Vegyünk ki belőle kb. 1 decit (inkább kevesebbet, mint többet), a többit rakjuk be a hűtőbe.

Egy kis lábasban melegítsük össze a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliakivonatot folyamatos kevergetés mellett. Amint forrni kezd, adjuk hozzá a félretett 1 deci mangópürét, majd vegyük le a tűzről.

A porzselatint szórjuk 4 ek. hideg vízbe, keverjük el benne, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a forró tejes alaphoz. Alaposan keverjük el benne.

Várjunk, míg picit hűl (nem kell teljesen kihűlnie, csak ne legyen tűzforró), közben többször keverjük át. Utána osszuk szét a krémet 4 tálka között, majd tegyük a hűtőbe legalább 4 órára.

Tálalásnál kalanazzuk rá a mangópürét, és mangódarabokkal díszítsük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon