Maradékmentő quesadilla: gyors reggeli percek alatt

Nyomtatás
maradekmento-quesadilla
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a recept rögtönzés eredménye. Gyorsan szerettem volna laktató reggelit összedobni abból, amit a hűtőben találok, így született a maradékmentő quesadilla.

A quesadilla egy viszonylag könnyen elkészíthető fogás, és mindössze a tésztalap, a tölteléknek való meg egy nagy serpenyő szükséges hozzá.

A töltelék lehet bármi, amit a hűtőben találsz a kolbásztól a sonkán át a zöldségekig. Ebbe a variációba reszelt sonka és két réteg reszelt sajt került, az egész elkészítése pedig nem tartott 15 percig.

Tipp

Ha egészségesebb tésztából készítenéd el a quesadillát, akkor használj hozzá teljes kiőrlésű tésztalapot.

Maradékmentő quesadilla

maradekmento-quesadilla

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db tortillalap
  • 150 g sonka reszelve (combsonka, gépsonka vagy főtt karaj)
  • 150 g reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát, ami bármilyen fajta lehet, reszeljük le vagy vágjuk kis kockákra. A sajtot, ha nem reszelve vettük, szintén reszeljük le.

A tortillalapokat 10 másodpercre tegyük mikrohullámú sütőbe, hogy enyhén átmelegedjenek.

Ezután az egyik felére szórjunk vastagon reszelt sajtot, majd arra egy réteg sonkát, végül még egy réteg sajtot. 

A tésztalap szűz felét hajtsuk rá a töltelékre, és óvatosan lapogassuk le.

Egy nagy serpenyőbe, tegyük bele óvatosan a töltött tésztát, és kezdjük el melegíteni. Alacsony-közepes lángon bőven elég, mert a quesadilla töltelékének is idő kell, amíg átmelegszik, a sajt pedig megolvad benne.

Kb. 2-3 perc után egy lapos fejű lapáttal fordítsuk meg a quesadillát. A másik oldalát is süssük 2-3 percig, időként pedig nyomjuk le a tetejét egy lapáttal a serpenyőben, hogy a sajt össze tudja tapasztani a rétegeket.

Az elkészült quesadillát szedjük vágódeszkára, majd 2 perc után vágjuk 4 kis cikkelyre. Ezután tegyük tányérra, kínáljunk mellé friss zöldséget, és már kész is a laktató reggeli vagy gyors vacsora.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon