Fűszeres darált hússal és sajttal töltött quesadilla: kész tortillalapból is mennyei

marhahúsosquesadilla
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a mexikói konyhát, készíts quesadillát, nemcsak isteni, de nagyon tartalmas is, ebédre tökéletes választás.

Amennyire jól néz ki és finom, annyira egyszerűen készül a népszerű mexikói fogás, a quesadilla, kész tortillalapokból villámgyorsan összedobhatod. Szinte bármit tölthetsz a ropogósra sütött lapok közé, de fűszeres darált hússal és rengeteg sajttal lesz a legfinomabb. Ha időd engedi, a lapokat is készítsd el házilag, itt találsz egy nagyon egyszerű receptet.

Hogy ne legyen száraz a töltelék, egy kevés paradicsomszósz is gazdagítja. Bánj bátran a fűszerekkel, a csili és a római kömény a ragu kötelező eleme, de ha szereted és hozzá tudsz jutni frisshez, koriandert is keverhetsz bele. Sajtok közül a cheddar a legjobb választás, de mozzarella is mehet bele. Aki szeretné, kukoricával és paprikával is gazdagíthatja a tölteléket, hogy még tartalmasabb legyen. 

Darált hússal töltött quesadilla

quesadilla2

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 500 gramm darált marhahús
  • 1 teáskanál csilipor
  • 0.5 teáskanál római kömény
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 evőkanál passzírozott paradicsom
  • 35 dekagramm cheddar
  • 6 darab tortillalap (20 centis)
  • olaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A sajtot reszeljük le. 

Melegítsük elő a sütőt 90 fokra.

Egy lábasban forrósítsunk olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Pár perc alatt dinszteljük üvegesre. Ekkor adjuk hozzá a darált húst és a fűszereket. Addig süssük, míg a hús el nem készül, barnás színt nem kap, kb. 10 percig. Öntsük rá a paradicsomlevet, majd 1-2 perc alatt melegítsük vele össze. Kóstoljuk meg, ekkor még lehet fűszerezni ízlés szerint. Vegyük le a tűzről.

Osszunk el a tortillalapok között 200 gramm sajtot, mindegyikre ugyanannyi jusson. Osszuk szét a húsos ragut is a tortillalapok között, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot. Hajtsunk félbe minden tortillalapot. 

Enyhén kenjünk ki olajjal egy serpenyőt, majd forrósítsuk fel. Tegyünk két félbehajtott, megtöltött quesadillát a serpenyőbe, majd süssük őket oldalanként 2-2 percig. Tegyük a kész quesadillákat egy tepsire, majd az előmelegített sütőbe, hogy ne hűljenek ki, míg készül a többi.

Ha elkészült minden quesadilla, vágjuk őket félbe, hogy 12 darabot kapjunk. 

Rögtön, melegen, tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük