![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fűszeres darált hússal és sajttal töltött quesadilla: kész tortillalapból is mennyei
![marhahúsosquesadilla](https://kep.index.hu/1/0/4004/40049/400493/40049327_3056171_bc0bd585af3529d68ec4f4c8bd6cacb8_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha szereted a mexikói konyhát, készíts quesadillát, nemcsak isteni, de nagyon tartalmas is, ebédre tökéletes választás.
Amennyire jól néz ki és finom, annyira egyszerűen készül a népszerű mexikói fogás, a quesadilla, kész tortillalapokból villámgyorsan összedobhatod. Szinte bármit tölthetsz a ropogósra sütött lapok közé, de fűszeres darált hússal és rengeteg sajttal lesz a legfinomabb. Ha időd engedi, a lapokat is készítsd el házilag, itt találsz egy nagyon egyszerű receptet.
Hogy ne legyen száraz a töltelék, egy kevés paradicsomszósz is gazdagítja. Bánj bátran a fűszerekkel, a csili és a római kömény a ragu kötelező eleme, de ha szereted és hozzá tudsz jutni frisshez, koriandert is keverhetsz bele. Sajtok közül a cheddar a legjobb választás, de mozzarella is mehet bele. Aki szeretné, kukoricával és paprikával is gazdagíthatja a tölteléket, hogy még tartalmasabb legyen.
Darált hússal töltött quesadilla
![quesadilla2](https://kep.index.hu/1/0/4004/40049/400493/40049337_a41aee7d773d619b55c6426d7702be5b_wm.jpg)
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 500 gramm darált marhahús
- 1 teáskanál csilipor
- 0.5 teáskanál római kömény
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- ízlés szerint só, bors
- 3 evőkanál passzírozott paradicsom
- 35 dekagramm cheddar
- 6 darab tortillalap (20 centis)
- olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A sajtot reszeljük le.
Melegítsük elő a sütőt 90 fokra.
Egy lábasban forrósítsunk olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Pár perc alatt dinszteljük üvegesre. Ekkor adjuk hozzá a darált húst és a fűszereket. Addig süssük, míg a hús el nem készül, barnás színt nem kap, kb. 10 percig. Öntsük rá a paradicsomlevet, majd 1-2 perc alatt melegítsük vele össze. Kóstoljuk meg, ekkor még lehet fűszerezni ízlés szerint. Vegyük le a tűzről.
Osszunk el a tortillalapok között 200 gramm sajtot, mindegyikre ugyanannyi jusson. Osszuk szét a húsos ragut is a tortillalapok között, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot. Hajtsunk félbe minden tortillalapot.
Enyhén kenjünk ki olajjal egy serpenyőt, majd forrósítsuk fel. Tegyünk két félbehajtott, megtöltött quesadillát a serpenyőbe, majd süssük őket oldalanként 2-2 percig. Tegyük a kész quesadillákat egy tepsire, majd az előmelegített sütőbe, hogy ne hűljenek ki, míg készül a többi.
Ha elkészült minden quesadilla, vágjuk őket félbe, hogy 12 darabot kapjunk.
Rögtön, melegen, tejföllel meglocsolva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!