Fűszeres darált hússal és sajttal töltött quesadilla: kész tortillalapból is mennyei
Cikkek
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Illatos, narancsos-kardamomos muffin: kevert tészta különleges kivitelben
Szuper krémes céklás rizottó: a sült zöldség a titka
Mont Blanc-pohárkrém: mennyei gesztenyés desszert egyszerűen
Lassú tűzön főtt, omlós marhaszegy: a sörtől lesz különleges az íze
Ha így tárolod a vöröshagymát, sokáig eláll: biztos tippet mutatunk
Ha szereted a mexikói konyhát, készíts quesadillát, nemcsak isteni, de nagyon tartalmas is, ebédre tökéletes választás.
Amennyire jól néz ki és finom, annyira egyszerűen készül a népszerű mexikói fogás, a quesadilla, kész tortillalapokból villámgyorsan összedobhatod. Szinte bármit tölthetsz a ropogósra sütött lapok közé, de fűszeres darált hússal és rengeteg sajttal lesz a legfinomabb. Ha időd engedi, a lapokat is készítsd el házilag, itt találsz egy nagyon egyszerű receptet.
Hogy ne legyen száraz a töltelék, egy kevés paradicsomszósz is gazdagítja. Bánj bátran a fűszerekkel, a csili és a római kömény a ragu kötelező eleme, de ha szereted és hozzá tudsz jutni frisshez, koriandert is keverhetsz bele. Sajtok közül a cheddar a legjobb választás, de mozzarella is mehet bele. Aki szeretné, kukoricával és paprikával is gazdagíthatja a tölteléket, hogy még tartalmasabb legyen.
Darált hússal töltött quesadilla
Hozzávalók 12 darabhoz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 500 gramm darált marhahús
- 1 teáskanál csilipor
- 0.5 teáskanál római kömény
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- ízlés szerint só, bors
- 3 evőkanál passzírozott paradicsom
- 35 dekagramm cheddar
- 6 darab tortillalap (20 centis)
- olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A sajtot reszeljük le.
Melegítsük elő a sütőt 90 fokra.
Egy lábasban forrósítsunk olajat, majd dobjuk rá a hagymát. Pár perc alatt dinszteljük üvegesre. Ekkor adjuk hozzá a darált húst és a fűszereket. Addig süssük, míg a hús el nem készül, barnás színt nem kap, kb. 10 percig. Öntsük rá a paradicsomlevet, majd 1-2 perc alatt melegítsük vele össze. Kóstoljuk meg, ekkor még lehet fűszerezni ízlés szerint. Vegyük le a tűzről.
Osszunk el a tortillalapok között 200 gramm sajtot, mindegyikre ugyanannyi jusson. Osszuk szét a húsos ragut is a tortillalapok között, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot. Hajtsunk félbe minden tortillalapot.
Enyhén kenjünk ki olajjal egy serpenyőt, majd forrósítsuk fel. Tegyünk két félbehajtott, megtöltött quesadillát a serpenyőbe, majd süssük őket oldalanként 2-2 percig. Tegyük a kész quesadillákat egy tepsire, majd az előmelegített sütőbe, hogy ne hűljenek ki, míg készül a többi.
Ha elkészült minden quesadilla, vágjuk őket félbe, hogy 12 darabot kapjunk.
Rögtön, melegen, tejföllel meglocsolva kínáljuk.
Fotó: Getty Images