Pirult brokkoli sajttal és baconnel keverve: csak tegyél mindent a sütőbe
Az egyszerű, fűszeres sült brokkolit sokan szeretik, különösen akkor, ha extra sajttal és baconnel készül.
A brokkoli szuper zöldség, nagyon egészséges és finom. Érdemes beépíteni az étrendbe, különösen télen, amikor több vitaminra van szüksége a szervezetnek. A brokkoli rostban gazdag, vitaminokban dúskál, erősíti az immunrendszert és csökkenti a gyulladást.
A leves fűszerezésével lehetsz merészebb. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor curryporral is megbolondíthatod, vagy egy kis fűszerpaprikával színt adhatsz a levesnek. Ennyivel nem érnek véget a lehetőségek, reszelt parmezán és cheddar is kerülhet a levesbe.
A brokkolit szedjük rózsáira és folyó víz alatt mossuk át.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra.
Egy magas falú edényben hevítsük fel a vajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a brokkolirózsákat. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával, majd öntsük fel vízzel (amennyi ellepi).
A mascarponét keverjük simára a tejszínnel, majd adjunk hozzá keveset a leves forró vizéből.
A levest főzzük addig, amíg a brokkoli megpuhul. Ezután néhány rózsát szedjünk ki és tegyünk félre. Ezután a mascarponés tejszínt keverjük a leveshez, és főzzük rottyanásig, majd botmixerrel turmixoljuk simára.
Az elkészült levest a mentett brokkolirózsákkal és krutonnal kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu