Sűrű, selymes brokkolikrémleves: eteti magát, olyan finom

3
Nyomtatás
Mascarponés brokkolikrémleves cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A lélekmelengető brokkolikrémleves egyszerűen, gyorsan készül, ugyanakkor tápláló és nagyon finom étel.

A brokkoli szuper zöldség, nagyon egészséges és finom. Érdemes beépíteni az étrendbe, különösen télen, amikor több vitaminra van szüksége a szervezetnek. A brokkoli rostban gazdag, vitaminokban dúskál, erősíti az immunrendszert és csökkenti a gyulladást.

Így is lehet

A leves fűszerezésével lehetsz merészebb. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor curryporral is megbolondíthatod, vagy egy kis fűszerpaprikával színt adhatsz a levesnek. Ennyivel nem érnek véget a lehetőségek, reszelt parmezán és cheddar is kerülhet a levesbe.  

Mascarponés brokkolikrémleves

Mascarponés brokkolikrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg brokkoli
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • víz szükség szerint
  • 200 g mascarpone
  • 2 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira és folyó víz alatt mossuk át.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra.

Egy magas falú edényben hevítsük fel a vajat, majd dobjuk rá az előkészített hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a brokkolirózsákat. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával, majd öntsük fel vízzel (amennyi ellepi).

A mascarponét keverjük simára a tejszínnel, majd adjunk hozzá keveset a leves forró vizéből.

A levest főzzük addig, amíg a brokkoli megpuhul. Ezután néhány rózsát szedjünk ki és tegyünk félre. Ezután a mascarponés tejszínt keverjük a leveshez, és főzzük rottyanásig, majd botmixerrel turmixoljuk simára.

Az elkészült levest a mentett brokkolirózsákkal és krutonnal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon