Pirult brokkoli sajttal és baconnel keverve: csak tegyél mindent a sütőbe

sajtos-brokkolis-bacon
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű, fűszeres sült brokkolit sokan szeretik, különösen akkor, ha extra sajttal és baconnel készül.

A sajtos-baconös brokkoli kiváló tepsis étel, amit akár főfogásként, akár izgalmas köretként is számításba vehetsz. Nemcsak finom, hanem könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe, mivel gyorsan és egyszerűen összedobható.

A brokkoli rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot és antioxidánst tartalmaz, így érdemes minél többször és többféleképpen a tányérra csempészni. Fűszerekkel megsütve, nasiként, tésztával, sőt fokhagymás, tejszínes szósszal, sajttal is fenséges.

Sajtos-baconös brokkoli

baconos-sajtos-brokkoli-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg sajt
  • 6 szelet bacon
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, és enyhén sós vízben főzzük félpuhára körülbelül hét perc alatt. Szűrjük le, és egyenletesen elosztva terítsük a vajjal kikent tepsibe. 

A tejszínt keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a reszelt sajttal. Öntsük a brokkolira, majd szórjuk meg a kisebb darabokra vágott baconnel.

Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 20-25 percig. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük