Isteni brokkolis tészta: a sült zöldség krémsajttal együtt csábít

Nyomtatás
Sült brokkolis tészta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A krémes és ízletes brokkolis tészta egyszerűen készül. Érdemes kipróbálni, még a brokkoliundorral küzdő lurkók is jó ízzel eszik így meg a zöldséget.

A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, melyből rengetegféle izgalmas ételt alkothatsz meg. Jó lenne, ha a gyerekek is szívükbe zárnák ezt a zöldet, hisz tényleg áldás a szervezet számára. Hogy csak néhányat említsek: rostban gazdag, jót tesz a szívnek és erősíti az immunrendszert. Persze, hogy megmaradjon minden jósága, párolva érdemes fogyasztani, de különböző ételek készítésénél is érdemes felfedezni.

Így is kipróbálhatod!

A tésztás fogás hús nélkül is finom, de ha nagyon szeretnéd, grillezett csirkemellet is kínálhatsz hozzá. A zöldség kedvelői pedig zöldborsóval vagy kelbimbóval is tovább gazdagíthatják.

Sült brokkolis tészta

Sült brokkolis tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 1 fej brokkoli
  • só ízlés szerint
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika vagy füstölt paprika
  • 15 dkg reszelt sajt
  • kevés olaj
  • 200 g krémsajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma (opcionális)
  • 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
  • reszelt sajt a tálaláshoz ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A tészta főzővizéből pedig 1-2 merőkanállal tegyünk félre.

Közben a brokkolit szedjük rózsáira, majd bő, sós vízben főzzük forrástól számítva 7-8 percig.

A brokkolit tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, fűszerpaprikát, reszelt sajtot és az olajat. Forgassuk egybe, majd terítsük sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-12 percre. Ezután forgassuk egybe a tésztával, krémsajttal és a tejföllel. Ha szeretnénk, a tészta mentett főzővizéből is keverjünk hozzá keveset, hogy szaftosabb legyen. A tésztás ételt kóstoljuk meg, ha szükséges, fűszerezzük még sóval, borssal. Ha pikánsabb ízvilágra vágyunk, akkor reszelt fokhagymával és chilivel dobjuk fel.

A kész fogást tálalásnál szórjuk meg reszelt sajttal, ha szeretnénk.

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon