
8 mennyei pohárdesszert, ha nincs sok időd: kezdők is elkészíthetik
A pohárdesszertek és -krémek esetében a hűtő végzi a legnagyobb munkát, neked csak pár percet kell rászánnod a napodból, ráadásul elronthatatlan a receptjük.
A pohárdesszertek többsége sütés nélkül készül, nagyon egyszerű recept szerint. Most mi is egy ilyet ajánlunk, ami öröm a szemnek és az ízlelőbimbóknak.
A finomság babapiskótával készül, de nélküle vagy keksszel is kipróbálhatod a rétegezést, eper helyett pedig más szezonális kedvencet is használhatsz.
Az epret mossuk meg és daraboljuk fel tetszés szerint.
A mascarponét keverjük össze a cukorral, habtejszínnel és a vaníliakivonattal.
Összeállítás:
Vegyünk elő egy szép poharat és pakoljunk az aljára a babapiskótából. Erre tegyünk a mascarponés krémből, utána jöhet az eper (fordítva is pakolhatjuk az alapanyagokat a pohárba). A rétegezést ismételjük, amíg szépen megtelik a pohár, arra ügyeljünk, hogy a tetejét eperrel zárjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu