Egyszerű, 30 perces ebédötletek: rohanós napokon is összedobhatod őket
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Fél óra alatt is lehet finomat főzni, olyat, amivel jóllakik a család is. Mutatjuk a kedvenc receptjeinket, melyek pillanatok alatt az asztalra kerülnek.
A házi kosztnál nincsen jobb, de nincs mindig ideje és kedve az embernek meleg ételt készíteni, hiszen ezek a legtöbb esetben kacifántos, időigényes recept alapján készülnek.
Ha mégis ragaszkodsz a meleg ebédhez vagy vacsorához, de nem szeretnél vele sokáig bíbelődni, akkor se ess kétségébe, mert bőven találni olyan recepteket, melyek pillanatok alatt az asztalra kerülnek. Mutatjuk a kedvenceinket, melyek közt a vegánok is találnak kedvükre való finomságot.
Vegán tonhalsaláta
Hihetetlenül ízes a vegán tonhalsaláta, mely a különleges összetevőinek köszönheti halas ízét. Az egyik ilyen hozzávaló a Nori alga, mely egy ehető tengeri fűféle, amit sushi készítésénél is használnak. A másik a csicseriborsó, mely fehérjében gazdag, szuper választás a növényi étrendet követők számára. Természetesen fűszerek is helyet kapnak a kencében, amit nem csak pékárura kenve lehet fogyasztani.
Mikrós héjában főtt krumpli
A héjában sült krumpli régi kedvenc, ám az elkészítése nem 10 perc. Ha azonban megkívántad és jólesne ebédre, akkor mikróban is kipróbálhatod. A mikrós héjában főtt krumpli önmagában is finom, de szalonnával, sonkával vagy tojással is fogyaszthatod, és akár még krumplipürét is készíthetsz belőle.
Eredeti penne arrabbiata
A paradicsomszószos arrabbiata chilivel, fokhagymával és oregánóval fűszerezve készül. Az ízekben gazdag fogás pillanatok alatt kész, akár még előző nap is összedobhatod, így másnap csak tésztát kell hozzá főznöd, majd egybeforgatva, jó melegen kínálhatod is.
Fokhagymás, egylábasos tészta
A fokhagymás tészta melegen kínálva a legfinomabb, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi azonnal elfogy. Az egyszerű fogást tálalás előtt érdemes reszelt parmezánnal és frissen aprított petrezselyemmel egybeforgatni, úgy még pompásabb lesz.
Darált hússal és sajttal töltött gomba
A töltött gombakalapokat érdemes előre összekészíteni, majd étkezés előtt mehetnek a sütőbe. A gusztusos fogás magában is finom, de saláta és más köret is kínálható mellé. Hogy gyorsabban megsüljön, a kalapokat ne töltsd túl, bőven elég golflabda méretű (vagy annál kisebb) darált masszát töltelékként használni.
Gyors mézes-mustáros csirkemell
A mézes-mustáros csirkemell elronthatatlan recept, melyet kezdők is sikerrel tálalhatnak. A puha csirkehús tejföl és tejszín keverékéből készült szószban fő, melyet mustár és méz tesz különlegessé. Az elkészült szaftos fogást kínálhatod tésztával, rizzsel vagy bagettel.
Csicseriborsós avokádósaláta
A tápláló avokádósalátát a citromos-fokhagymás dresszing teszi különlegessé. A recept nagy előnye, hogy sok friss hozzávalóból készül, melyek vitaminban bővelkednek. A salátát előre is összedobhatod, majd a hűtőből kivéve már falatozható is. Az öntetet mindig tálalás előtt keverd egybe vele, így a zöldségek roppanósak maradnak.
Brokkoliszószos tészta
A brokkoli izgalmas zöldség, melyből csodás dolgok készülhetnek, könnyed és tartalmas fogások egyaránt. Az egyik legnépszerűbb étel a zöldségből a brokkolis tészta, mely a megszokottól különlegesebben is az asztalra kerülhet. Ha a gyerek számára is csábító formában szeretnéd kínálni, akkor pürésítve forgasd egybe a tésztával.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia / Sóbors, Kapitány Beáta / Sóbors, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors