![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Medvehagymapesto fenyőmaggal dúsítva: tésztához és húshoz is illik
![mpcover](https://kep.index.hu/1/0/4232/42321/423210/42321080_3230380_5a653cd4600c0ede19872716b3b5726b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Pillanatok alatt elkészül az izgalmas zamatú pesto, melyet változatosan használhatsz fel, mártogatósnak, de feltétnek is szuper.
Ha gyorsan szeretne az ember valami finomat enni, akkor a pesto remek választás. Olaszországban nagyon kedveltek a különböző kencék, a finomság néhány alapanyagból készül, szerénysége ellenére valódi ízbomba, mely rengeteg lehetőséget rejt magában. A pestókat leggyakrabban tésztával szokás fogyasztani, de használható pácnak, egyszerűen kenyérre is kenheted, pizzaalap is lehet, és kész húsok mellé is remekül illik.
Bazsalikomból és petrezselyemből is készülhet pesto, szezonjában pedig medvehagymából érdemes kipróbálni. A fokhagymás zamatú szósz fenyőmaggal dúsítva készül, melyet dióra vagy napraforgómagra is cserélhetsz. Szendvicsekre kenve nagyon finom, de tojáskrémbe is belecsempészheted.
Medvehagymapesto fenyőmaggal
![mpct](https://kep.index.hu/1/0/4232/42321/423211/42321102_58b3d27bdb532eccdfd59c4b2d586eb2_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 csokor medvehagyma
- 5 dkg fenyőmag
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoránna
- 10 dkg parmezán
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg, majd teljesen száraz állapotában daraboljuk fel a szárával együtt.
A fenyőmagot száraz serpenyőben kicsit pirítsuk meg (körülbelül 4-6 perc alatt), vigyázzunk, nehogy megégjen.
A feldarabolt medvehagymát helyezzük késes aprítóba, adjuk hozzá a megpirított fenyőmagot, fűszereket (só, bors, majoránna), reszelt parmezánt, majd kezdjük el pépesíteni, közben az olívaolajat is csorgassuk hozzá.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!