Gazdagon zöldfűszeres saláta medvehagymával és bulgurral – Laktató, mégis könnyű

medvehagyma-bulgur cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A medvehagyma frissen a legjobb, salátában: mivel elképesztően jó íze van, nem kell sok mindennel bonyolítani.

A két legismertebb keleti bulgurral készülő saláta a tabulé és a kisir. A tabulé szinte csak zöldfűszerből készül, sok petrezselyemmel, korianderrel, mentával, bulgur csak kis pettyekben szerepel benne, és ez sokaknak bizarr elsőre. A kisir ennek a török verziója: ebben sok a bulgur, de ugyancsak található benne petrezselyem és paradicsom is, viszont emellett csípős. 

Ezeknek a salátáknak a nyomán készült ez a medvehagymás bulgursaláta, sok medvehagymával, paradicsompürével és citrommal. Egyszerű, mert a medvehagyma olyan markáns ízű, hogy nem nagyon kell mellé sok minden, mégis nagyon friss, nagyon tavaszi és a bulgur hatására laktató is. 

Medvehagymás bulgursaláta

medvehagyma-bulgur kicsi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 gramm bulgur
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 darab citrom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint chilipor
Recept idők

Elkészítés:

A bulgurt leöntjük annyi forró vízzel, hogy éppen ellepje. Lefedve állni hagyjuk, míg magába nem szívja az összeset. 

Közben nagyon apróra vágjuk a medvehagymát, és elkeverjük a hideg vízzel átöblített bulgurral. Hozzákeverjük a paradicsompürét, majd olívaolajjal, citromlével, sóval és chilivel ízesítjük. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük