
Sütés nélküli meggyes trüffelgolyó kókusszal – Pár hozzávalós nyári desszert

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
Szezonban mindenképpen friss meggyel érdemes készíteni, a gyümölcstől szaftos és nagyon-nagyon finom lesz.
Bár csak elnevezésében és küllemében trüffelgolyó, valójában nem sok köze van a belga finomsághoz. A kakaóporba forgatott édesség friss meggyet, kókuszreszeléket és darált kekszet rejt. Utóbbiból bármilyet használhattok, sima háztartásit, vajasat, akár még kakaósat is, de minél édesebb keksszel dolgoztok, annál kevesebb mézre lesz szükség hozzá.
Ha esetleg nem állna össze a tészta, egy kis kókusztejjel lehet rajta javítani, egynemű, jól formázható masszára van szükség. A tésztát mindenképp tegyük hűtőbe pár órára, hogy a darált keksz is megszívja magát, utána indulhat a formázás.
Meggyes trüffelgolyó

Hozzávalók 35 darabhoz
- 300 gramm meggy
- 100 gramm kókuszreszelék
- 100 gramm darált keksz
- 4 - 5 evőkanál méz
- 50 milliliter kókusztej
- kakaópor (forgatáshoz)
Elkészítés:
A meggyet magozzuk ki, majd turmixoljuk le. A meggypürét öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a mézet. Ha esetleg sűrű, szilárd a méz, előtte mikróban olvasszuk meg.
Keverjük bele a kókuszreszeléket és a darált kekszet is, illetve egy kis kókusztejet. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, míg egynemű nem lesz a massza. Fedjük le a tálat alufóliával, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Ha letelt az idő, formázzunk a masszából kis golyókat, majd forgassuk meg őket kakaóporban. Tálalhatjuk is.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors